Giulio Ciccone maakt zich in 2022 op voor dubbel Giro-Tour

dinsdag 14 december 2021 om 17:01
Giulio Ciccone maakt zich in 2022 op voor dubbel Giro-Tour

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone zal volgend jaar, net als in 2019, de Giro d’Italia en Tour de France betwisten. Dat heeft de Italiaanse klimmer laten weten tijdens een persbijeenkomst van zijn ploeg Trek-Segafredo.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De combinatie Giro-Tour beviel Ciccone in 2019 meer dan uitstekend. In de Italiaanse ronde was hij een van de smaakmakers in de bergetappes, won in de stromende regen de rit naar Ponte di Legno en veroverde bovendien de blauwe bergtrui. Ook in de Tour liet hij zich van zijn beste kant zien: Ciccone mocht namelijk twee dagen rondfietsen in de felbegeerde gele trui.

De 26-jarige Italiaan hoopt ook volgend jaar op een succesvolle dubbel. Ciccone heeft echter nog geen duidelijk doel voor ogen. “Het belangrijkste is om opnieuw te winnen. De Giro past meer bij mijn kwaliteiten, met relatief weinig tijdritkilometers en zware bergetappes. We zullen tijdens de race kijken of we voor een klassement gaan, of dat we ons beter kunnen richten op ritwinst.”

Ciccone begint zijn seizoen in Spanje met de Ronde van Valencia. Ook zal hij, in aanloop naar de Giro, deelnemen aan Tirreno-Adriatico en de Ardennenklassiekers. Verdere details moeten nog worden ingevuld.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Covadonga 14 december 2021 om 23:02

Ciccone heeft geen duidelijk doel voor ogen. Dat is maar goed ook op een site als wielerflits.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone