Giulio Ciccone laat najaarsklassiekers schieten om te herstellen van blessure

maandag 4 oktober 2021 om 12:56
Giulio Ciccone laat najaarsklassiekers schieten om te herstellen van blessure

Ciccone (tweede van rechts) - foto: Cor Vos

Giulio Ciccone laat de Italiaanse najaarsklassiekers aan zich voorbijgaan. Bij een val in de Vuelta a España liep de Italiaanse klimmer van Trek-Segafredo een blessure op, waarvan hij eerst helemaal moet herstellen. Daardoor kan Ciccone geen vervolg geven aan zijn vijfde plaats in de Ronde van Lombardije vorig jaar.

Ciccone ging dit seizoen op voor zijn eerste Vuelta a España. Lange tijd had de Italiaanse klimmer uitzicht op een top 10-klassering, tot hij in de zestiende etappe betrokken was bij een massale val en met een serieuze kneuzing van de rechterknie en een diepe wond de koers moest verlaten. Uit nader onderzoek kwam ook een verstuiking van de knie aan het licht. Door de blessures moest hij bijna drie weken absolute rust houden.

Momenteel ondergaat de 26-jarige Italiaan fysiotherapeutische behandelingen en sinds kort kan hij weer pijnvrij fietsen, laat ploegarts Nino Daniele weten. “Dit laat zien dat de problemen bijna zijn opgelost, maar het herstel overhaasten door weer te gaan koersen zou een groot risico zijn. De volgende koersen in Italië zijn zwaar en Giulio is nog niet klaar voor die inspanningen. Daarom hebben we besloten om hem volledig te laten herstellen met het oog op 2022.”

Ciccone (links) tijdens de afgelopen Vuelta a España – foto: Cor Vos

Voor Ciccone is het een nieuwe bittere pil in een moeizaam seizoen, nadat hij de Giro d’Italia ook al vroegtijdig moest verlaten door een ernstige darminfectie. “Tegen pech kan ik weinig doen en piekeren heeft geen zin. Ik wil me dus alleen richten op wat komen gaat. Mijn doel is om volledig te herstellen, voordat ik aan 2022 ga denken. Sinds mijn terugkeer in Italië ben ik hier elke dag op gefocust”, laat de Italiaan via zijn ploeg weten.”

“Eerst met de medische controles en de fysiotherapie, nu met het langzaam opvoeren van de tijd op mijn fiets. Ik geloof dat dit de beste manier is om te reageren. Ik reken erop deze periode af te ronden voor de start van het tussenseizoen in november. Daarnaast is er belangrijk mentaal werk van programmeren en analyseren: de stukjes van afgelopen seizoen bij elkaar leggen en doelen stellen voor het nieuwe seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in”, aldus de klimmer.

Dit artikel delen:

3 Reacties

KimJungPoels 4 oktober 2021 om 13:27

Darminfectie? Hij ging toch gewoon heel hard onderuit in zowel de Giro als de Vuelta?

0
Poeksel 4 oktober 2021 om 13:38

https://www.wielerflits.nl/nieuws/giro-2021-giulio-ciccone-moet-noodgedwongen-opgeven/

Valpartij + koortsachtige klachten. Mogelijk was dat laatste door een darminfectie?

0
Mystieke_Monnik 4 oktober 2021 om 14:29

Gewoon weer knallen in de Giro volgend jaar!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone