Giulio Ciccone: “De Vuelta is onvoorspelbaar en past bij mijn manier van koersen”

vrijdag 13 augustus 2021 om 15:32
Giulio Ciccone: “De Vuelta is onvoorspelbaar en past bij mijn manier van koersen”

foto: Cor Vos (archief)

Giulio Ciccone mikt in de Vuelta a España op een goed eindklassement namens Trek-Segafredo. De Italiaanse klimmer wordt uitgespeeld als kopman. “Het wordt mijn eerste Vuelta als kopman. Ik heb er zin in, ook al mis ik de ervaring als kopman nog”, vertelt Ciccone voorafgaand aan de Vuelta.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is een nieuwe grote ronde voor mij en dat is erg belangrijk”, doelt hij op zijn ontwikkeling. “Ik ga nieuwe etappes, nieuwe aankomsten en nieuwe bergen tegenkomen. De Vuelta is onvoorspelbaar, met veel aankomsten bergop en etappes die een aanvallende aanpak eisen. Dat past bij mijn manier van koersen. Ik ken de etappes nog niet in detail, maar de lastige etappes heb ik wel al bekeken met mijn coach.”

Ciccone gaat zonder verwachtingen van start in Burgos. “Ik weet ook niet echt wat ik moet verwachten, en dat vind ik leuk. Die onwetendheid kan het beste in mij naar boven brengen. In 2019 zou ik de Vuelta al rijden, maar toen reed ik uiteindelijk toch de Tour. Dat ik nu kopman ben, was het hele jaar het plan. Ik heb dit jaar al veel gekoerst en daarbij toegewerkt naar de Olympische Spelen in Tokio. Mijn vorm is goed, maar het is een periode in het seizoen waarin je niet super fris meer bent. Dat ben je wel als je toewerkt naar de Giro, bijvoorbeeld”, legt de 26-jarige klimmer uit.

“Mijn doel is om mijn manier van koersen in de Giro d’Italia te herhalen”, vertelt hij. Eerder dit jaar stond Ciccone lange tijd in de top-10 van het klassement, tot hij na een val en ziekte moest opgeven. “Ik wil de wedstrijd dag per dag bekijken en er staan als het nodig is, maar wel met de gedachte dat het doel is om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. Ik hoop dat ik de andere favorieten kan uitdagen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rondje 25 13 augustus 2021 om 17:37

Het valt me op dat iedereen vind dat de Vuelta bij hen past. Er zijn er wel 15 of 20 die denken in aanmerking te komen voor het podium, laat staan winnen. Dat is dan weer jammer voor Ciccone.
Nee, laat Ciccone maar dromen, want voor een klassement komt er toch echt meer kijken dan alleen maar klimmen.
Ik denk dat hij met dit deelnemersveld blij mag zijn als de top 10 benaderd word.
Het lijkt me verstandig voor hem zodra hij dat inziet voor een ritzege te gaan.

0
Ward 13 augustus 2021 om 18:13

Hij mag het toch op zijn minst proberen? We zijn nog niet begonnen en hij moet zijn ambities al in de kast steken? Hij zegt ook niet dat hij podium zal rijden. Knallen maar zou ik zeggen en zien waar het schip standt!

0
Treenert 13 augustus 2021 om 19:06

Hij was anders één van de weinigen die in de Giro telkens kon volgen.

0
Astarloa 13 augustus 2021 om 19:08

Was voor zijn val 1 van de beste klimmers in de Giro en viel lekker veel aan. Als hij diezelfde vorm kan herhalen zie ik hem zomaar top 5 rijden hier.

0
Michelangelo 13 augustus 2021 om 19:20

Hij heeft dit jaar in de Giro laten zien dat hij met de besten mee bergop kan, en hij heeft in een verder verleden laten zien dat hij ook nog goed kan zijn aan het eind van een drieweekse ronde. Nu moet hij deze beide dingen samen laten komen in 1 GT. En dan kan hij inderdaad een mooie topklassering behalen.

Al plaats ik hem niet meteen op het niveau van Roglic of Bernal, die zijn m.i. net wat completer en ervarener als het gaat om winnen van grote rondes.

0
IlPirata 13 augustus 2021 om 19:22

Is gewoon een toffe aanvallende renner en die moeten we koesteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone