Giropeloton bewijst Wouter Weylandt de laatste eer

dinsdag 10 mei 2011 om 20:52

foto: Sirotti

Het peloton heeft in de Giro d’Italia Wouter Weylandt een dag na zijn noodlottige ongeval de laatste eer bewezen. Tijdens een ingetogen tocht van Quarto dei Mille naar Livorno toonden de renners hun respect aan een overleden collega.

De organisatie van de Giro d’Italia besloot vanmorgen om de vierde etappe te neutraliseren. Op verzoek van de familie stond Weylandt’s Leopard-ploeg ondanks de tragedie weer aan de start. Een sobere start werd voorafgegaan door een minuut stilte en het blazen van ‘The Last Post’. Iets voor twaalf uur begon het peloton aan de verplaatsing.

foto: Sirotti

Met een snelheid van 35 kilometer per uur verplaatste het zich richting aankomstplaats Livorno. Elke ploeg reed 10 kilometer lang aan kop. Langs het parcours hadden de Italiaanse wielerfans spandoeken als eerbetoon aan de renner opgehangen. Daarnaast waren er op diverse plaatsen steunbetuigingen op het wegdek aangebracht. Aan de finishlijn kwamen de acht overgebleven renners van Leopard samen met boezemvriend Tyler Farar gearmd en onder luid applaus over de streep. Het peloton volgde op gepaste afstand.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone