Giro-winnaar Carapaz vergezelt Bernal in Tour Colombia

donderdag 9 januari 2020 om 14:21
Giro-winnaar Carapaz vergezelt Bernal in Tour Colombia

foto: Cor Vos (archief)

Team Ineos heeft ambities voor de aankomende Tour Colombia 2.1, met een selectie die zal worden aangevoerd door de winnaars van de Giro d’Italia en Tour de France. Eerder werd al bekend dat Egan Bernal zal starten in zijn thuisronde, maar de Britse sterrenformatie rekent ook op nieuwkomer Richard Carapaz.

Voor de 26-jarige Ecuadoraan is het niet de eerste keer dat hij zal deelnemen aan de Colombiaanse rittenkoers. De klimmer eindigde vorig jaar namelijk als negende in het eindklassement, toen nog in het tenue van Movistar. Zijn huidig ploeg Team Ineos rekent verder op Iván Sosa, Sebastián Henao, Jhonatan Narvaez en Brandon Rivera.

Carapaz begint zijn seizoen dus in Colombia, maar het is verder nog onduidelijk welke koersen hij met rood heeft omcirkeld in zijn agenda. In een eerder stadium gaf hij wel aan zijn Giro-titel te willen verdedigen. “De ambitie is om aan de start te staan”, aldus Carapaz, die verder hoopt op een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio.

Maar eerst zal Carapaz zijn kilometers afwerken in de Tour Colombia 2.1, die wordt verreden van 11 tot en met 16 februari. Vorig jaar ging de eindzege naar Miguel Ángel López, maar zijn ploeg Astana heeft besloten om dit seizoen niet aan de start te verschijnen. Wel van de partij: Fernando Gaviria, Julian Alaphilippe en Fabio Aru.

Selectie flag-gb Team Ineos voor flag-co Tour Colombia 2.1
flag-co Egan Bernal
flag-ec Richard Carapaz
flag-co Sebastián Henao
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-co Brandon Rivera
flag-co Iván Sosa

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jotto-Lumbo 9 januari 2020 om 14:55

Lekker ploegje hoor.

Edit: We gebruiken wel degelijk aparte codes, maar je ziet blijkbaar geen verschil in de vlaggetjes. Daar kunnen we helaas niks aan doen ;)

Duh 9 januari 2020 om 15:49

Het geel van de Ecuador is iets lichter. Vreemd dat het wapen dat het onderscheid maakt in deze kleine versie is weggelaten… (de kleinere sterretjes en wapen van Venezuela zijn wel zichtbaar! https://wielerflits-wpuypigxmvanblj7abke.stackpathdns.com/wp-content/themes/WF2018/assets/img/flags/gif/ve.gif)
https://66.media.tumblr.com/07e1f497b3df687c297f189564dd587a/tumblr_inline_pbax5cRJ4z1um8p4r_540.jpg

Maillot à Pois 9 januari 2020 om 15:57

Inderdaad andere codes, maar het vlagje in jullie database voor Ecuador lijkt me gewoon niet correct.

girardengo 9 januari 2020 om 17:42

De vlaggen zijn nu eenmaal bijna hetzelfde. Niet op elke Ecuadoriaanse vlag staat overigens een wapen (in het midden). Verder is er verschil in verhouding hoogte-breedte tussen de vlaggen. Dit doet overigens denken aan het gedoe van Sheldon met flags in de Big Bang Theory.

flitsvolger 9 januari 2020 om 20:14

De Ecuadoriaanse vlag heeft hier een lichtere kleur geel, een glanzende tint in de linkerbovenhoek en een lichtere kleur (moeilijk waarneembaar zwart) omkadering, Door de tint zijn ook het rood en het blauw net iets lichter.

Jack2811 9 januari 2020 om 14:56

Ineos stuurt lekker een contingent Zuid-Amerikanen ernaartoe, scheelt weer extra kosten. ha ha

Melkzuur 9 januari 2020 om 15:19

Sosa zou daar eigenlijk dringend weg moeten. Wat mij betreft moet die niet veel onderdoen voor de jeugdige heilige drievuldigheid Bernal/Pogacar/Evenepoel. Bij elke andere ploeg zou hij zo goed als altijd de kopman zijn.

Rawolf 9 januari 2020 om 17:42

Zijn Giro viel anders erg tegen, of zie jij dat anders? De 3 die jij noemt en wat hij liet zien dit jaar ligt mijlen ver uit elkaar

Cochise 9 januari 2020 om 18:25

Liet bergop al meer zien dan Evenepoel… Tweede in Colombia. Kwam goed uit de Giro met daarna 2e in Route d’Occitanie en later winst in Burgos, als 22-jarige ook top 15 in Lombardije. Naast Bernal is de rest van de top 20 daar minstens 5 jaar ouder. Gewoon uitstekend seizoen gedraaid voor een 22-jarige. Als je je natuurlijk blind staart op de extreem uitzonderlijke prestaties van Pogacar en Bernal kan er maar beter geen enkele jongere nog prof worden.
Reed enkel in Catalonië en Parijs-Nice in dienst van Bernal. Dat hij te veel moest knechten is dus gewoon larie.

Taliesin 10 januari 2020 om 11:24

Helemaal mee eens. Sosa had geen super giro in zijn eerste grote ronde maar won wel Burgos op echt indrukwekkende wijze.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair