Giro-revelatie López maakt volgend jaar zijn debuut in de Tour de France

woensdag 14 december 2022 om 11:23
Giro-revelatie López maakt volgend jaar zijn debuut in de Tour de France

foto: Cor Vos

Juan Pedro López, die in de voorbije Giro d’Italia zijn definitieve doorbraak beleefde als prof, mag zich opmaken voor zijn allereerste Tour de France. “Je moet toch minstens één keer in je leven aan de start staan van de Tour”, laat hij weten in een uitgebreid interview met sportkrant AS.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De 24-jarige Spaanse klimmer reed in zijn nog jonge carrière al drie keer de Vuelta a España en één keer de Giro d’Italia, maar de Tour is nog onbekend terrein voor López. Daar komt in 2023 echter verandering in. “De ploeg (Trek-Segafredo, red.) kwam met het idee om volgend jaar de Tour te rijden. Ik was er zelf niet opgekomen, maar je moet de Tour toch een keertje hebben gereden in je carrière. Het is tijd.”

Tour-Vuelta
“Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik hoor van iedereen dat het zo’n unieke en speciale wedstrijd is. Ik wil het nu van binnenuit beleven. Ik bekijk het in de Tour dan echt van dag tot dag.” Voor López, die in de voorbije Giro maar liefst tien dagen rondreed in de roze leiderstrui, blijft het in 2023 overigens niet bij één grote ronde. Hij zal in het najaar ook zijn opwachting maken in de Vuelta.

López hoopt volgend jaar ook (eindelijk) een eerste overwinning te boeken bij de profs. “Ik hoop het. Dat is wel de bedoeling. Ik was er dit jaar al dicht bij, maar ik kon nog niet het zegegebaar maken. Dat is misschien wel de grootste uitdaging in 2023.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Cochise 14 december 2022 om 12:37

Klinkt als een heerlijk pretentieloze en tikkeltje nonchalante houding. “Ah juist, die wedstrijd bestaat ook, ik heb er ooit eens iets over gehoord bij m’n ploegmaten, ja die moet ik misschien wel eens rijden.”

0
11 na 11 14 december 2022 om 12:56

Kan ook perfect het gevolg zijn van de manier waarop zijn woorden worden neergepend en hoe het nadien vertaald wordt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bepaalde woordkeuze of zinsconstructie wordt gebruikt om een langdradig antwoord in te korten als leestekst, en waar de journalist/vertaler zijn eigen interpretatie de bovenhand laat nemen. Zo kan je na een doodnormaal interview plots worden weggezet als arrogant ettertje of naïeve dommerd al naargelang wat er wordt geschrapt of ingekort.

4
Boomie1 14 december 2022 om 13:11

Los van de vertalingsperikelen is het gewoon de waarheid. Je moet sowieso de Tour eerst moet meemaken voor je erover kan vertellen. Daar miszegt hij niks aan.

0
Boomie1 14 december 2022 om 13:12

Was Lopez een revelatie? Of bevestigde hij min of meer z’n goede Vuelta van 2021? Of kon ie net wat meer door dat ie roze droeg? Volgens mij een combi van de laatste 2.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 14 december 2022 om 18:36

Goede Giro gereden, maar ook weer niet heel uitzonderlijk goed hoor. En de Vuelta was teleurstellend. Leuke renner, maar ik vermoed niet een echte vedette.

0
Jean Dumas 14 december 2022 om 14:46

Irritant mannetje.

-1
Wheely 14 december 2022 om 15:23

De oude Lopez is exit, lang leve de nieuwe Lopez.

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone