fbpx

Giro presenteert milieuvriendelijke leiderstruien

maandag 16 december 2019 om 16:28
Giro presenteert milieuvriendelijke leiderstruien

foto: Castelli

De Giro d’Italia heeft vandaag de vier leiderstruien voor de eerstvolgende editie gepresenteerd. Aan de kleuren roze, paars, blauw en wit verandert niets. Wel zijn de truien vanaf dit jaar gemaakt van milieuvriendelijke stoffen.

Op alle truitjes van kledingontwerper Castelli zijn enkele donkere tinten (boven de borst en onder de borst) te zien. Die stellen de vormen van de Trofeo Senza Fine voor, de grote trofee die door de winnaar van de Giro d’Italia in ontvangst wordt genomen.

Elke trui is voorzien van het logo van La Gazzetta dello Sport, de grote hoofdsponsor van de Italiaanse ronde. Daarnaast heeft elk klassement een eigen sponsor. Energieleverancier Enel sponsort de roze trui (Maglia Rosa), koffiemerk Segafredo heeft zich verbonden aan het puntenklassement (Maglia Ciclamino), financieel bedrijf Banco Mediolanum staat op de bergtrui (Maglia Azzura) en supermarktketen Eurospin doet dat voor de jongerentrui (Maglia Bianca).

Dit artikel delen:

5 Reacties

freirefreire 16 december 2019 om 16:58

Je kunt van Italianen zeggen wat je wilt, maar stijlvol zijn ze altijd. Ook goed dat er aan duurzaamheid wordt gedacht. Ik hoop alleen dat het niet beperkt blijft tot deze symbolische vernieuwing: Er moet ook serieus worden gekeken naar manieren om de sport minder vervuilend te maken.

Polleke 16 december 2019 om 18:45

Wat een joke,,,,een milieuvriendelijke trui…maar wel alle ploegen verplichten met een dubbel wagenpark te starten anders kunnen ze niet eens op tijd van Boedapest in Sicilie geraken….

Krul 17 december 2019 om 00:12

Haha, echt chapeau voor de PR/marketing medewerkers van de Giro. Honderden auto’s en motoren die voor het kleinste detail meerijden en dan de focus zo op milieuvriendelijke truien te krijgen. Chapeau.

Rawolf 16 december 2019 om 21:09

Ik dacht dat dit truien waren voor de vrouwengiro toen ik enkel het plaatje en de titel las haha

josemanuelfuente 17 december 2019 om 09:07

Dat roze had best wel wat lichter van kleur mogen zijn

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair