Giro-E afgeblazen na nieuwe coronagevallen
foto: LaPresse/Andrea Alfano
dinsdag 20 oktober 2020 om 14:33

Giro-E afgeblazen na nieuwe coronagevallen

De Giro-E,  een ronde voor recreanten op een e-bike die gedeeltes van het echte Giro-parcours volgen, zal Milaan niet halen. De ronde is vroegtijdig stopgezet na nieuwe coronagevallen.

De koers werd eerder al stilgelegd nadat zeventien politieagenten besmet waren geraakt met het coronavirus. Giro-organisator RCS reageerde al op het nieuws van de besmette politieagenten. “We willen benadrukken dat de coronagevallen alleen hebben plaatsgevonden bij personeel dat exclusief werkt in de karavaan van de Giro-E.”

“Het is een evenement dat volledig losstaat van de Giro d’Italia qua organisatie, de logistiek, hotels, tijdschema’s en de startplaatsen”, zo klonk het. De Giro-E werd voor twee dagen stilgelegd, maar na de herstart bleek ook een lid binnen de organisatie en een deelnemer positief op het coronavirus.

De organisatie heeft nu besloten om de ronde vroegtijdig te beëindigen. De lokale autoriteiten en de betrokken start- en finishsteden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de ingrijpende beslissing.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2020 16:03
Dat die koers nog doorging, jemig..
20 oktober 2020 16:23
Dat die koers überhaupt bestaat, jemug ..
20 oktober 2020 19:09
Dat er mensen zijn die zich hierover verbazen, tjemig..
    20 oktober 2020 19:54
    Het geld zal ergens vandaan moeten komen. Als ze dit VIPS-speeltje stoppen dan maar meteen het hele circus stoppen. Dan heeft Lefevere zijn eerste grote ronde winnaar mooi binnen.
20 oktober 2020 19:55
Het geld zal ergens vandaan moeten komen. Als ze dit VIPS-speeltje stoppen dan maar meteen het hele circus stoppen. Dan heeft Lefevere zijn eerste iets kortere grote ronde winnaar mooi binnen.

Reacties zijn gesloten.