Giro Donne: Lorena Wiebes wint haar tweede etappe in Mortegliano
foto: Cor Vos
vrijdag 9 juli 2021 om 15:25

Giro Donne: Lorena Wiebes wint haar tweede etappe in Mortegliano

Lorena Wiebes heeft haar tweede etappe van de Giro d’Italia Donne achter haar naam gezet. In de achtste rit naar Mortegliano was de Nederlandse van Team DSM de snelste in de eindsprint. Emma Norsgaard werd tweede, Maria Sperotto derde.

Het peloton koerste over 131,8 kilometer van San Vendemiano naar Mortegliano, een rit zonder noemenswaardige hindernissen. De etappe eindigde met twee plaatselijke ronden van elk 21,8 kilometer. Nadat de vluchters Anastasia Carbonari, Natalia Studenikina en Giorgia Vettorello met nog zes kilometer te gaan waren bijgehaald, maakten de leadout-treintjes van de sprintploegen zich klaar voor de slotfase.

Op vijf kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een val, waarbij Amanda Spratt en Grace Brown tegen de grond gingen. Van voren reed de Movistar-ploeg van Emma Norsgaard onverminderd hard verder. In de laatste kilometer kwam Team DSM naar de kop om de sprint voor Lorena Wiebes aan te trekken. De snelle Nederlandse profiteerde optimaal van het werk van haar ploeg en trok de zege naar zich toe.

Anna van der Breggen mocht na afloop voor alweer de zevende keer de roze trui aantrekken. De Giro Donne duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2021 15:35
Niemand anders op de foto. Klasse
9 juli 2021 15:40
Dat zijn nu acht etappes en zeven? keer Oranje boven. Voor de rest om moedeloos van te worden.
    9 juli 2021 16:02
    Zes keer. Eerste etappe was TTT (gewonnen door Trek)
    9 juli 2021 18:24
    Zes keer: 2x v/d Breggen, 2x Vos en nu 2x Wiebes

Reacties zijn gesloten.