‘Giro d’Italia 2020 met Etna, Gavia en Zoncolan’

dinsdag 4 juni 2019 om 09:32
‘Giro d’Italia 2020 met Etna, Gavia en Zoncolan’

Monte Zoncolan - foto: Cor Vos

De Giro d’Italia van 2019 is nog maar net afgelopen of er doen alweer allerhande geruchten de ronde over het parcours van de volgende editie. Als we La Sicilia mogen geloven komen er volgend jaar drie etappes op het eiland Sicilië. Ook de beruchte Monte Zoncolan zou weer dienst moeten doen als aankomst van een etappe.

Dat de Ronde van Italië komend jaar begint in Hongarije is geen geheim meer. Er zal worden gestart met een proloog en na nog twee etappes die over Hongaars grondgebied voeren zal worden verkast naar Italië. Naar Catania om precies te zijn, want dat is de plaats waar volgens de Siciliaanse krant de koers zal worden hervat.

Ook op het eiland – dat in 2021 de Grande Partenza mag organiseren – staan drie etappes op het programma. Capo d’Orlando en Palermo worden genoemd als plaatsen waar de roze karavaan zal passeren, en er wordt ook gewag gemaakt van de inmiddels traditionele aankomst op de Etna. De vulkaan zal vermoedelijk dienen als aankomst plaats voor de laatste etappe op het eiland. Daarna zet het peloton koers richting het noorden, waar de Giro d’Italia in een definitieve plooi moet vallen.

De Gaviapas werd dit jaar in extremis uit het parcours gehaald vanwege de sneeuwval, maar komend jaar zou Mauro Vegni de beroemde berg weer in het routeschema op willen nemen. De beruchte Monte Zoncolan keert eveneens terug in het parcours. De grote finale zou volgens bronnen van de Siciliaanse krant in Milaan moeten plaatsvinden, maar verdere details zijn nog niet bekend.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jean Dumas 4 juni 2019 om 10:00

Dat is al heel wat, een bergetappe in de Grande Partenza, vergeleken met dit jaar.

guyremgabdel 4 juni 2019 om 11:19

In mei kan het te koud zijn (voor de Gavia) of te heet (voor de Etna).

thorsen 4 juni 2019 om 11:45

Ik schrap de Gavia alvast uit dit lijstje

west 4 juni 2019 om 13:31

En ook de Mount Everest en K2. Mits er geen sneeuw op de top ligt.

Cadellie 4 juni 2019 om 15:00

Gaat een lange en zware etappe worden ;)

Jungle Man 4 juni 2019 om 15:13

Te hopen dat de 1e week niet weer zo saai (a la TDF) is als dit jaar, en dat door een juiste parcourkeuze niet de 1e week favorieten verloren gaan.
Openen met een loodzware bergrit zou ik toujuichen, maar of dit in Hongarije mogelijk is….

Baik-Baik 4 juni 2019 om 21:39

Hopelijk krijgen we dan weer een Diero met Kroon.

Headlines

Materiaalzone

Populair