Giro 2023: Tiende, maar terneergeslagen: ‘domper van zaterdag’ overheerst bij De Plus
foto: Cor Vos
maandag 29 mei 2023 om 12:07

Giro 2023: Tiende, maar terneergeslagen: ‘domper van zaterdag’ overheerst bij De Plus

Laurens De Plus sloot zondag een uitstekende Giro d’Italia af met een tiende plaats in het algemeen klassement. Toch overheerst de teleurstelling bij de renner van INEOS Grenadiers, want zijn kopman Geraint Thomas verloor op de voorlaatste dag het roze. “Het is niet dat ik een supergevoel overhoud aan die top-tien”, zei hij na de laatste etappe tegen Sporza.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Eerlijk gezegd overheerst de domper van zaterdag”, aldus De Plus, die daarmee verwees naar de klimtijdrit naar Monte Lussari. Primoz Roglic sloeg daar een dubbelslag en reed Geraint Thomas zo uit het roze. “Drie weken lang mogen we trots zijn op de prestatie van onze ploeg. Maar we worden op onze waarde geklopt, dat hadden we niet zien aankomen.”

“We gingen uit van onze eigen sterkte omdat Geraint Thomas de meest constante was, altijd op de afspraak was en omdat zijn derde week doorgaans de sterkste is. Roglic heeft gewoon goed getimed en zich gespaard voor die laatste belangrijke rit. Ach, je moet voort. Maar het blijft een bittere pil om te slikken.”

De Plus had deze Giro geen klassementsambities voor zichzelf, benadrukte hij. “Ik ben een ploegmaat in hart en nieren. Dat is altijd zo geweest. En dat is nu niet anders. Misschien ben ik er over een paar weken trots op. Vooral op de prestatie dan, eerder dan op die tiende plek. Het is niet dat ik daar een supergevoel aan overhoud.”

Vuelta
Na de Giro gaat De Plus even rusten en raakt hij de fiets een tijdje niet aan. “Ik blijf in Rome met mijn vriendin. Later dit jaar staat sowieso de Vuelta op mijn programma. Ik ben een vaste waarde in de rondeploeg nu. Tussendoor komt misschien nog de Ronde van Polen. Maar dat hangt af van wat er na deze Giro gebeurt.”

 
12 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2023 18:27
Eerst De Plus en minnetjes goed afwegen.
Als je Thomas mag geloven is De Plus nogal een paniekerig type. Misschien een jongen die wat zwaar op de hand is. Wel knap dat hij desondanks al die jaren van blessures en ongemak heeft doorstaan en nu weer tot de kern van deze ploeg behoort.
29 mei 2023 18:22
Ik heb ook iemand gesproken uit zijn directe omgeving en die zei dat hij naar Bahrein gaat
29 mei 2023 13:35
Deze moet volgend jaar naar Quick step
  Hij heeft een aflopend contract bij Ineos en ze willen meer helpers met klimmerscapaciteiten bij Quickstep, dus het zou geen gek idee zijn.
  29 mei 2023 14:21
  Sprak laatst iemand uit de directe omgeving van Pluske. Hij liet er niet veel over los, maar mijn inschatting is dat ie bij Ineos gaat blijven. Hij leek niet echt gecharmeerd van de werkwijze van Lefevere als het gaat om het omarmen en daarna keihard laten vallen van renners. Over het terugbrengen van renners na een moeilijke periode. En ook niet over de wijze van onderhandelen. Ik denk dus dat ie gewoon blijft bij Ineos, en ik zou hem nog gelijk geven ook.
  29 mei 2023 16:57
  Gek, ik sprak laatst ook iemand uitzijn directe omgeving en ving juist op dat ie er graag heen gaat.
  29 mei 2023 18:24
  Gek ik sprak niemand uit z'n omgeving maar ik denk dat hij bij Ineos goed op z'n plek zit en Lefevere betaalt niet zo best danwel hij gaat je afbranden als het minder gaat. De Plus heeft een waardeloze periode achter de rug en vanuit de ploeg... alleen maar steun. dat is toch wel prettiger dan een boze bejaarde als teambaas.
  29 mei 2023 18:39
  Ik begreep uit de wandelgangen dat hij dolgraag terug wil naar TJV.
  29 mei 2023 19:22
  Ik sprak met niemand over de Plus maar ik schat in dat er in bij jullie inschattingen een kern van waarheid zit.
  30 mei 2023 13:05
  Ik he gelezen dat schapen ...

Reacties zijn gesloten.