Giro 2023: Team DSM raakt zieke Harm Vanhoucke kwijt

donderdag 18 mei 2023 om 15:46
Giro 2023: Team DSM raakt zieke Harm Vanhoucke kwijt

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia gaat verder zonder Harm Vanhoucke. De Belg van Team DSM heeft tijdens de twaalfde etappe ziek opgegeven. Vanhoucke gaf voor de start al aan dat hij zich niet fit voelde.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het gaat niet zo goed met me. Ik voel me al vier dagen ziek. Maagproblemen”, klonk het vanochtend in gesprek met Cycling Pro Net. “In deze weersomstandigheden wordt iedereen ziek, met al die vuiligheid op de weg. Het is lastig om gezond te blijven. Ik hoop dat ik deze week kan overleven, maar ik bekijk het echt dag per dag.”

Uiteindelijk hield Vanhoucke nog goed honderd kilometer vol in de etappe van Bra naar Rivoli, maar op zestig kilometer van de finish gaf hij er de brui aan. Hij is de vierde opgever deze donderdag. Alessandro Covi ging na zijn val van woensdag niet meer van start, Kaden Groves en Mikaël Chérel stapten eerder in de rit al af.

Lees ook:
Harm Vanhoucke ziet af in Giro d’Italia: “Voel me al vier dagen ziek”
Dit artikel delen:

1 Reactie

Anton van Valouwe 18 mei 2023 om 17:53

Spijtig, toch zo'n beetje de enige van het vrijbuiters gezelschap die Leknessund bij kon staan.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone