Giro 2023: Team Corratec-Selle Italia moet verder zonder kopman Conti

woensdag 10 mei 2023 om 11:16
Giro 2023: Team Corratec-Selle Italia moet verder zonder kopman Conti

Conti op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Valerio Conti zal vandaag niet aan de start verschijnen van de vijfde etappe van de Giro d’Italia, De kopman van Team Corratec-Selle Italia heeft bij een val namelijk zijn bekken gebroken.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 30-jarige Conti kwam dinsdag in de vierde etappe ten val, maar wist de rit nog wel uit te rijden. De Italiaan kwam als 140ste over de finish, maar liet zich na afloop toch voor een tweede keer medisch onderzoeken. Conti kreeg al snel slecht nieuws: de renner heeft namelijk zijn bekken gebroken en kan dus niet verder.

“175 kilometer koersen aan 41 kilometer per uur, met een gebroken bekken. We nemen onze hoed af voor onze leider”, laat Team Corratec-Selle Italia weten via social media. De opgave van Conti, een voormalig rozetruidrager in de Giro, is voor de Italiaanse ploeg een flinke streep door de rekening. Conti was namelijk de kopman van Team Corratec-Selle Italia.

Conti is de tweede uitvaller in deze Giro d’Italia. Gisteren kneep de Fransman Paul Lapeira (AG2R Citroën) al in de remmen. De eerste bergkoning gaf er wegens ziekte de brui aan.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19

Dit artikel delen:

1 Reactie

El Aguila 10 mei 2023 om 11:59

Ik denk dat ze aan het eind van de giro trots terug zullen kijken op de vlucht met Stojnic en Konychev

-3

Headlines

Populair

Materiaalzone