Giro 2023: Derek Gee ziet aanvalsdrift beloond worden met Prijs voor de Superstrijdlust
foto: Cor Vos
maandag 29 mei 2023 om 13:47

Giro 2023: Derek Gee ziet aanvalsdrift beloond worden met Prijs voor de Superstrijdlust

Twee keer vierde in de daguitslag en vier keer tweede. Derek Gee liet zich de voorbije Giro d’Italia veelvuldig zien, maar een overwinning zat er niet in. De Canadees leek wel de zege in het tussensprintklassement binnen te hengelen, maar Toms Skujins stak daar op de slotdag een stokje voor. Toch mocht Gee na afloop van de laatste etappe op het podium komen. Hij was via een stemming op Twitter verkozen tot meest strijdlustigste renner van de ronde.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Gee liet zich voor de eerste keer echt zien in de achtste etappe naar Fossombrone. In de door Ben Healy gewonnen rit, eindigde Gee als tweede. Dat zou hij nadien nog drie keer doen. In Viareggio was Cort te snel, in Cassano Magnano moest hij Nico Denz voorlaten en op de Tre Cime di Lavaredo was Santiago Buitrago hem de baas.

In nog drie ritten zat Gee mee in de vroege vlucht. Dat leverde hem nog twee vierde plaatsen op, in Crans-Montana en Val di Zoldo. Ook eindigde hij met 164 punten als tweede in puntenklassement, achter Jonathan Milan. Laatstgenoemde had een puntentotaal van 217.

 
8 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2023 16:26
Had hij eigenlijk niet tweede moeten worden?
    29 mei 2023 22:51
    Dat had inderdaad wel toepasselijk geweest. Gee heeft mij erg (positief) verrast. Dienheeft echt een top Giro gereden. Een ritzege was hem zeker gegund. Zijn sponsor zal ook vast heel blij met hem zijn, want voor de rest is het niet zo veel.
29 mei 2023 14:29
Lijkt mij de enige juiste keuze voor de prijs van de strijdlust. Ook goed om te zien dat de uitslag van deze verkiezing niet wordt bepaald door (nationalistische) "experts"!
29 mei 2023 14:23
Heeft die al een contract voor volgend jaar ??
29 mei 2023 14:37
Zou mooi voor hem zijn als sylvain adams er iets van 2 ton per jaar bij doet t/m 2025. Dat verdient hij wel
29 mei 2023 14:42
Toch zag je in heel veel vluchten ook de "usual suspects" iedere keer terug. Iets te vaak kon je een stuk of 5 namen opschrijven van diegenen die er in de vlucht zouden zitten. Of zegt het iets over de sterkte en motivatie van deze renners ten opzichte van de rest?
    Dat laatste denk ik. Er waren ook vluchten bij die groter waren en dan nog bleven die mannen als laatste over.

Reacties zijn gesloten.