Giro 2022: Natnael Tesfatsion knijpt in de remmen
Tesfatsion met landgenoot Girmay - foto: Cor Vos
dinsdag 24 mei 2022 om 12:57

Giro 2022: Natnael Tesfatsion knijpt in de remmen

Natnael Tesfatsion zal de Giro d’Italia 2022 niet uitrijden. De 23-jarige Eritreeër van Drone Hopper-Androni Giocattoli besloot in de zestiende etappe naar Aprica in de remmen te knijpen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De opgave van Tesfatsion is opvallend te noemen, aangezien de rappe Eritreeër bezig was aan een uitstekende Giro. De renner werd afgelopen zondag vanuit de vroege vlucht nog zevende in de bergrit naar Cogne. Ook werd hij in de eerste week achtste in de sprintersrit naar Messina en maakte hij indruk in de bergetappe naar Blockhaus. In die laatste rit reed hij lange tijd vooruit, maar kwam hij op hoge snelheid ten val in de afdaling van de Passo Lanciano.

Tesfatsion stond na vijftien etappes 84ste in het algemeen klassement, op ruim twee uur van rozetruidrager Richard Carapaz. Tesfatsion is de eerste renner van Drone Hopper-Androni Giocattoli die de Ronde van Italië moet verlaten.

Uitvallers

Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20