Giro 2022: Guillaume Martin biedt ploeg excuses aan na tegenvallende prestaties

woensdag 25 mei 2022 om 09:58
Giro 2022: Guillaume Martin biedt ploeg excuses aan na tegenvallende prestaties

foto: Cor Vos

Het wil niet vlotten voor Guillaume Martin deze Giro d’Italia. Gisteren liep de Fransman als 27ste binnen, op meer dan 19 minuten van ritwinnaar Jan Hirt. “Deze etappe is exemplarisch voor mijn Giro: het verlangen was er, maar de benen niet”, zegt een teleurgestelde Martin op de site van zijn ploeg Cofidis.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik was vandaag niet in orde”, aldus Martin, die aanvankelijk nog mee zat met de kopgroep, maar al vroeg moest lossen en uiteindelijk ver terugviel. “Het is moeilijk uit te leggen, maar het is een feit. Dit is echt teleurstelling en geeft veel frustratie. Vooral als je weet welke opofferingen er gedaan zijn. Als je niet wordt terugbetaald, is het moeilijk om mee te leven.”

Vanwege zijn tegenvallende prestaties, zegt Martin sorry tegen Cofidis, zijn ploeggenoten en de staf van het team. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, het team en de staf die in mij hebben geïnvesteerd en mij hebben vertrouwd. Vandaag kon ik dat vertrouwen niet belonen.”

Ondanks de teleurstelling, blijft de filosoof strijdbaar. “We zullen dit moeilijke moment moeten accepteren, het hoofd proberen op te heffen en – waarom niet? – mikken op een podium, als de benen het toelaten. Daarna zal ik proberen te analyseren waarom het niet werkte en weer verder gaan.” Martin, die gisterochtend nog de tiende positie innam in de algemene rangschikking, staat momenteel op de zestiende plaats in het klassement. Hij heeft een achterstand van bijna zesentwintig minuten op leider Richard Carapaz.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 25 mei 2022 om 10:10

In essentie heeft hij een te klein motortje voor een goed AK, dat lost hij op door vaak mee te zitten in ontsnappingen en daarmee zijn verlies te compenseren als hij de favorieten niet kan volgen in de andere etappes. Lukte gisteren totaal niet maar om dan je excuses te maken hoeft van mij niet.

Turtlehead 25 mei 2022 om 10:31

Dat klopt, een beetje melodramatisch. Hij zit er elke keer bij (dat is op zich al een prestatie) en neemt ook verantwoordelijkheid op kop als hij kan (etappe van DeGendt, etappe van zondag, gisteren weer).
Motor is te klein, hij moet het van koersinzicht, doorzettingsvermogen, regelmaat en een beetje geluk hebben.
Die 19 minuten verlies gisteren is natuurlijk wel een nekslag.

thorsen 25 mei 2022 om 10:41

Ik vond het opvallend hoe negatief velen waren over Martin, omdat hij niet goed genoeg is. Ik vind het juist mooi hoe hij er dan toch altijd wat van probeert te maken.

Romāns Vainšteins 25 mei 2022 om 12:25

Reflectie kan je aan een filosoof wel overlaten

Laatste nieuws

Materiaalzone