Giro 2022: David De la Cruz knijpt in de remmen

zaterdag 28 mei 2022 om 14:29
Giro 2022: David De la Cruz knijpt in de remmen

foto: Cor Vos (archief)

David De la Cruz zal de Giro d’Italia 2022 toch niet uitrijden. De Spaanse klimmer van Astana Qazaqstan besloot in de voorlaatste etappe naar de Passo Fedaia in de remmen te knijpen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De la Cruz, die in het verleden al naar top 10-noteringen reed in de Vuelta a España, was bezig aan een vrij kleurloze Giro d’Italia. De 33-jarige Spanjaard slaagde er niet in om te schitteren op zijn terrein, de bergen, en stond na negentien etappes 82ste in het algemeen klassement.

De la Cruz ging nog wel van start in de voorlaatste etappe, een zware bergrit van Belluno naar de Passo Fedaia, maar besloot onderweg de handdoek te gooien. De la Cruz is de 27ste uitvaller in deze Ronde van Italië.

Zijn werkgever Astana Qazaqstan heeft nu nog vijf renners in koers. Eerder moest klassementskopman Miguel Ángel López al opgeven wegens een heupblessure en ook Valerio Conti (beenblessure) is er niet meer bij.

Uitvallers

Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone