Giro 2021: Tonelli start niet na vals-positieve coronatest, Zana opgeroepen

donderdag 6 mei 2021 om 08:23
Giro 2021: Tonelli start niet na vals-positieve coronatest, Zana opgeroepen

Alessandro Tonelli - foto: Cor Vos

Bardiani-CSF-Faizanè moet last minute nog een wijziging doorvoeren in de selectie voor de Giro d’Italia. Alessandro Tonelli kan niet starten vanwege een twijfelachtige coronatest. Hij testte positief voor het betreden van de ploegbubbel, maar de drie daaropvolgende tests waren allemaal negatief. De ploeg besloot Tonelli desondanks niet mee te nemen. Filippo Zana is opgeroepen als vervanger.

“We kunnen het risico niet nemen om de ploeg of de organisatie van de Giro d’Italia in moeilijkheden te brengen”, vertelt ploegmanager Roberto Reverberi aan Tuttobiciweb, die in overleg met ploegdokter Paolo Barra de knoop moest doorhakken. “Dus met tegenzin zijn we gedwongen om deze beslissing te nemen.”

“Alessandro is duidelijk teleurgesteld. Hij had zich goed voorbereid op deze Giro d’Italia en het hele team rekende op zijn vechtlust en aanvalsvermogen”, aldus Reverberi.

De 22-jarige Filippo Zana is op het laatste moment opgetrommeld als vervanger. Voor de tweedejaars neoprof is het zijn tweede Giro op rij. Vorig jaar eindigde hij als 100e in zijn thuisronde. Zijn beste rituitslag was een 22ste plaats in de etappe naar San Daniele del Friuli.

Selectie Bardiani-CSF-Faizanè voor de Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-it Giovanni Visconti
flag-it Enrico Battaglin
flag-it Filippo Fiorelli
flag-it Davide Gabburo
flag-it Umberto Marengo
flag-it Filippo Zana
flag-it Giovanni Carboni
flag-it Samuele Zoccarato

Dit artikel delen:

16 Reacties

lo squalo dello Stretto 6 mei 2021 om 08:32

Moet ontzettend rot zijn voor hem

0
MIG 6 mei 2021 om 08:47

Jammer voor hem.

0
Cochise 6 mei 2021 om 08:58

Zijn die reserven dan ook op voorhand getest hoor het geval ze moeten invallen? Anders wel frappant dat je beter helemaal geen test hebt dan 1 onduidelijke positieve en 3 negatieve.

0
Romāns Vainšteins 6 mei 2021 om 09:04

Los van dat het rot is is het ook nog eens totaal onzinnig doorgeslagen.

0
Edwin Jansen 6 mei 2021 om 09:40

Dank je @Romans Vainsteins. Ik vroeg me al even af of ik in een wereld van hersenloze zombies terecht gekomen was. ;-)

We wisten vorig jaar met de invoering van de PCR test al dat deze onbetrouwbaar was en valse positieven zouden opleveren. Verschillende artsen hebben vorig jaar in April hier al voor gewaarschuwd en grote vragen gesteld bij de vraag hoe betrouwbaar de test is en of de test uberhaupt mag worden ingezet voor het doel waarvoor het nu ingezet wordt.

Daarnaast is het gemak waarmee mensen akkoord gaan met het schenden van de mensenrechten van een ander stuitend. De angst voor de dood regeert in onze huidige samenleving en voor die angst mogen blijkbaar collectief de mensenrechten van anderen geschonden worden. Het kind (leven) wordt elke dag met het badwater (de angst voor de dood) weggegooid. Wat mij betreft stoppen we zo snel mogelijk met deze onzin.

0
Japiejo 6 mei 2021 om 09:52

Zeg het ze Edwin! Goed gedaan jongen, je krijgt een sticker.

0
LeoR 16 6 mei 2021 om 10:39

@Edwin, ik denk dat er voorlopig nog steeds meer weldenkende mensen zijn dan hersenloze zombies. Helaas is het wel zo dat de eerste groep zich tegenwoordig voortdurend moet verantwoorden, en bovendien denigrerende reacties en hoongelach kan verwachten van de tweede groep. Japiejo hierboven is hiervan een mooi voorbeeld.

Het is daarom ook niet vreemd dat, tegen alle logica in, Tonelli toch niet 'mag' starten. Zoals ze ook zelf aangeven zijn ze "gedwongen om deze beslissing te nemen".

0
Romāns Vainšteins 6 mei 2021 om 11:11

Ik begrijp best voorzichtigheid en laat graag iedereen vrij in hoe deze toe te passen maar dit slaat natuurlijk nergens op, die hele Tonelli heeft duidelijk géén corona en kan om die reden dus lekker wél starten.

Die heeft thuis nu waarschijnlijk meer kans om het op te lopen in de buurtsuper dan in het giro peloton. Ik zou er als Italiaanse renner uit de tweede rij verschrikkelijk pissed over zijn dat ik de giro niet mag rijden om deze reden.

0
Edwin Jansen 6 mei 2021 om 11:11

@LeoR 16 Dank je voor de uitleg hoe een dictatuur werkt. Het feit dat we steeds vaker online gesprekken hebben met termen tussen aanhalingstekens is veelzeggend.

0
Veloburto 6 mei 2021 om 11:37

Prachtig argument altijd: “verschillende artsen hebben hiervoor gewaarschuwd” … Er is ook een makkelijk (en ook een drogreden als) tegenargument: er zijn ook andere verschillende artsen die voorstander zijn van meer testen

0
Derierre de la course 6 mei 2021 om 14:09

Die testen zijn zo “onbetrouwbaar” omdat je beter vals-positief dan vals-negatief als uitslag kan hebben. Bij positief dus altijd nogmaals testen (in dit soort situaties) en een 3e test om vals negatief uit te sluiten. Wanneer de andere 2 negatief zijn zou je in mijn ogen gewoon mee moeten rijden. Dat had hier dus ook gemogen de ploeg maakt zelf deze keuze. Ze “moeten” dus helemaal niets. Met je “schenden van mensenrechten” komop zeg.

0
Edwin Jansen 6 mei 2021 om 11:14

@Romans Vainstains Je zal maar je ballen eraf gedraaid hebben om de kans te krijgen om in de Giro te rijden en stel je voor dat hij idd mss die kans wel nooit meer gaat krijgen. En dan wordt je door de PCR test loterij naar huis gestuurd. Het gaat idd helemaal nergens over. Het feit dat een sportbond zegt dat men hiertoe gedwongen wordt geeft al aan dat we dag met ons handje kunnen zeggen tegen mensenrechten en democratie. Het is echt van een narcistische perfectie hoe ze dit psycho sociaal in elkaar gedraaid hebben.

0
Jacco van Stierop 6 mei 2021 om 14:55

Als het schuim op je mond is weggetrokken kun je dan rustig aangeven over welke “sportbond” je het hebt, en wie je bedoelt met “ze”?

0
Veloburto 6 mei 2021 om 11:21

Het is heel zuur voor die gozer, maar voor jullie met je complottheorien verdergaan: bardiani neemt zelf het (hele kleine) risico niet, hij mag gewoon starten van de Giro- organisatie. Wat heeft dat te maken met het beleid van overheden?

0
Derierre de la course 6 mei 2021 om 14:10

Precies. Je eigen waarheid lezen in plaats van wat er staat is ook een kunst. Dit is niet eens ter discussie van interpretatie.

0
Romāns Vainšteins 6 mei 2021 om 14:22

Er staat toch ook gewoon dat Bardiani ervoor kiest? De licht gevoeligheid en het overdrevene licht vooral daar ja. Voor hen zal ook meespelen dat ze absoluut de giro niet uitgeknikkerd willen worden en zijzelf het verschil tussen Tonelli vs Zana niet als bijzonder groot inschatten.

Geldt deze ronde ook dat 2 gevallen = out gedoe weer of is dat zo 2020?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone