Giro 2021: Schade valt mee bij gevallen Fernando Gaviria

zondag 16 mei 2021 om 09:19
Giro 2021: Schade valt mee bij gevallen Fernando Gaviria

foto: Cor Vos

Een opvallende naam in de kopgroep tijdens de achtste etappe naar Guardia Sanframondi: Fernando Gaviria. De Colombiaanse sprinter van UAE Emirates koos in de semi-bergetappe voor de aanval en hoopte in de finale nog zijn medevluchters te verrassen, maar een valpartij maakte aan alle illusies een einde.

Gaviria, die uiteindelijk nog als negende over de streep kwam, heeft volgens zijn ploeg UAE Emirates alleen maar last van wat schaafwonden en blauwe plekken. De spurter moest zich tijdens de wedstrijd nog laten verzorgen door de ronde-arts, maar was wel in staat om verder te rijden en finishte nog voor de groep met klassementsrenners.

De finishstreep was gelegen op een beklimming van ruim drie kilometer en dus was het voor Gaviria zaak om te anticiperen. De 26-jarige Colombiaan viel aan in de afdaling van de Bocca della Selva, maar schatte een bocht verkeerd in en raakte bijna een muurtje. Gaviria moest vervolgens alle zeilen bijzetten om weer terug aan te sluiten.

De gevallen Gaviria slaagde in zijn missie, maar bleek niet meer in staat om nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om de dagzege. Net voor de slotklim moest hij zijn medevluchters laten gaan en verloor hij nog ruim drie minuten op ritwinnaar Victor Lafay. Gaviria wist onderweg wel de nodige punten te sprokkelen voor het puntenklassement.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dante 16 mei 2021 om 10:25

Alle zeilen bijzetten? Hij werd gebracht door een auto.

Rondje 25 16 mei 2021 om 10:35

Ha, ha, inderdaad. Maar het is hem gegund toch. Hij zat er toch maar mooi bij.
Meer dan de negende plaats zat er waarschijnlijk toch niet in, gezien de zwaarte van de laatste klim.

pirazzi 16 mei 2021 om 11:10

Raakte hij een muurtje? Dat kan, het was niet live te zien, hij lag al toen de camera bij hem was. Denk gevallen in een bocht over de witte streep.

La Primavera 16 mei 2021 om 11:29

Het muurtje lijkt me inderdaad niet de oorzak van de val. Dan was hij eroverheen geklapt, dat muurtje was namelijk niet zo hoog. Getuigen zijn verwondingen lijkt een schuiver ook logischer.

Nillus 16 mei 2021 om 14:57

Blijft me een raadsel, ervaren profs en witte lijnen op het wegdek ??
Eerste wat je leert met motor rij les, witte lijnen en put deksels, tram rails.
Vermijden !
Ze blijven er maar over vallen, onbegrijpelijk !!!!!! .

Ronellenfitsch 16 mei 2021 om 11:31

Vooralsnog rijdt hij een betere en in elk geval meer opvallende Giro dan verwacht

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair