Giro 2021: Onenigheid tussen Bennett en Brambilla in finale twaalfde etappe
Bennett en Brambilla tijdens de finale - foto: Cor Vos
donderdag 20 mei 2021 om 18:09

Giro 2021: Onenigheid tussen Bennett en Brambilla in finale twaalfde etappe

Tijdens de finale van de twaalfde etappe van de Giro d’Italia, gewonnen door Andrea Vendrame, boterde het niet tussen George Bennett en Gianluca Brambilla. Na de finish liet de Italiaan duidelijk zijn ongenoegen blijken.

Brambilla en Bennett waren vandaag zeer bedrijvig op weg naar Bagno di Romagna, maar in de laatste kilometers waren beide renners niet bereid om een laatste gaatje te dichten op Vendrame en Hamilton. De twee kemphanen lieten zo een mogelijke ritzege lopen en kwamen uiteindelijk als derde en vierde over de streep.

In de sprint voor de derde plek week Brambilla behoorlijk van zijn lijn, zo oordeelde ook de jury na afloop van de etappe. De Italiaan van Trek-Segafredo kwam wel als derde over de meet, maar werd uiteindelijk teruggezet wegens een onreglementaire sprint.

Na afloop was Brambilla not amused over het koersgedrag van Bennett. “Ik heb niks te zeggen. Vraag maar aan George Bennett hoe je moet koersen. Soms is het beter om wielrennen te kijken op televisie, zodat je kan leren hoe je moet koersen.”

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2021 22:49
Vendrame was de snelste, en iedereen wist dat. Dus waarom sprongen Bennett en Brambilla steeds achter elkaar aan als de een demareerde? Ze hebben het de winnaar wel heeeeel gemakkelijk gemaakt.

Kortom, verdiend 3e en 4e.
21 mei 2021 00:22
@ Murcia Whahahahahaha brambilla = de kleine trektijger!
Geniaal!
21 mei 2021 09:37
Brambilla was zo nerveus dat hij alles fout deed. Zelf vertragen met Bennett in het wiel voorafgaand aan de demarrage van de andere twee, en dan te laat gaan 'pokeren'. Het was net Alaphilippe die achterstevoren op zijn fiets zat. Leuke renner wel.

Reacties zijn gesloten.