Giro 2021: Movistar mikt met Marc Soler op klassement

maandag 3 mei 2021 om 15:16
Giro 2021: Movistar mikt met Marc Soler op klassement

foto: Cor Vos

Ook Movistar heeft haar huiwerk voor de 104e Giro d’Italia afgerond. De Spaanse WorldTour-formatie stuurt Marc Soler als kopman naar Turijn, waar de Ronde van Italië aankomende zaterdag van start gaat met een tijdrit.

Soler maakt zijn debuut in de Ronde van Italië. Hoewel hij in het verleden slechts een keer bij de eerste tien wist te eindigen in een grote ronde, heeft Soler recent wel bewezen in vorm te zijn. In de Ronde van Romandië won hij immers de derde etappe. Hij kwam slechts een seconde tekort voor een podiumplaats in de Zwitserse WorldTour-koers.

Soler krijgt tijdens de Giro twee landgenoten aan zijn zijde, Albert Torres en Antonio Pedrero. De selectie wordt gecompleteerd door de Amerikaan Matteo Jorgenson, de Colombiaan Einer Rubio, de Portugees Nelson Oliveira en de Italianen Dario Cataldo en Davide Villella.

Selectie flag-es Movistar Team voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-es Marc Soler
flag-us Matteo Jorgenson
flag-co Einer Rubio
flag-pt Nelson Oliveira
flag-it Dario Cataldo
flag-es Albert Torres
flag-it Davide Villella
flag-es Antonio Pedrero

Dit artikel delen:

16 Reacties

Berg op 3 mei 2021 om 15:31

“Onbegrijpelijk dat Movistar die Soler gisteren nog zo hard heeft laten fietsen”, aldus TJV, “wij sparen liever onze renners voordat ze er in de Giro af gereden worden “.

horsm 4 mei 2021 om 10:04

Bedoelde je Romandie? Daar reed de Giro-selectie van TJV toch niet?

lo squalo dello Stretto 3 mei 2021 om 15:37

Mooi dat Soler zijn kans krijgt om zich te bewijzen. De andere jongens gaan Movistar-gewijs ook wel volop in de ontsnapping gaan en op die manier kan er ook wel een ritzege gepakt worden (Rubio, Pedrero, Jorgenson,…). Benieuwd of Soler top-10 rijdt hier

S'mon 3 mei 2021 om 15:57

Ik denk dat Soler deze Giro een etappe zal pakken, maar hij is simpelweg niet constant genoeg voor een ronde van 3 weken.

Krakowic 3 mei 2021 om 16:20

Hij start in ieder geval zonder al te veel druk van buitenaf. Kan wel eens een gevaarlijke outsider zijn voor top 5. Maar voegt zich daarmee in een al hele lange lijst natuurlijk van renners die dat ook kunnen.
Verder heerlijk ploegje om weer lekker te vrijbuiten en koers te maken.

Gierjes21 3 mei 2021 om 15:39

Zeker weten

Beer 3 mei 2021 om 15:49

Soler wordt toch al enkele jaren aangekondigd als grote klassementsman. Benieuwd of het eindelijk gaat gebeuren. Zie in hem toch meer een aanvaller die voor ritzeges en kortere rittenkoersen kan gaan.

josi 3 mei 2021 om 15:53

We zullen Movistar ongetwijfeld de nodige keren op kop van de meute zien sleuren, waarna plotseling iedereen is verdwenen. Het blijft voor mij tactisch gezien de meest onbegrijpelijke ploeg in het peloton, en dat al jaren lang. Soler is een mooie coureur, maar een echte klassementstopper zie ik er toch niet in. Hij is veel geschikter voor een paar aansprekende ritzeges. Benieuwd of Jorgenson in deze Giro zijn talent kan bevestigen.

Japsie 3 mei 2021 om 15:54

Soler gaat nooit een echt goed klassement rijden. Komt echt tekort in de grote bergen, dat is inmiddels 100 keer duidelijk geworden.
Gewoon voor die ritzeges gaan, die kwaliteiten heeft hij wel, het is een soort De Gendt, sterk bergop, kan alleen rijden, grote motor, maar geen man voor het klassement.

Romāns Vainšteins 3 mei 2021 om 16:13

Marc Soler is voor mij zo’n toffe en menselijke coureur met fraaie up-en downs die ik weiger te laten vallen of op standaardstrofes van het type ‘nooit belofte ingelost’ trakteren zal. Op zich zie ik hem ook meer een rittenjager/ondersteuner danklassementsman maar hij kan best goed tegen shitweer en dan is dit meer dan in zijn thuisland de ronde om het eens full force te gaan proberen. Ook een DeGendt heeft eens op het giropodium gestaan he, er zijn andere wegen daar naar toe dan aanhaken bij de besten. Hoewel deze giro wel erg goed bezet is.

Ronellenfitsch 3 mei 2021 om 19:34

Hear hear!

Panache 3 mei 2021 om 16:14

Is Soler niet constant genoeg, of is zijn team dermate warrig bezig waardoor hij zich nooit 100% op zo’n klassement kan voorbereiden?

Fietseties 3 mei 2021 om 16:33

Dat laatste helpt zeker niet mee! Onbegrijpelijk hoe die mannen zich zo vaak kapot rijden zonder ook maar een fatsoenlijk resultaat te boeken….

Shinzawai 3 mei 2021 om 16:54

Soler is gewoon geen topklimmer. Zelfs toen hij Parijs-Nice won, eindigde hij in de bergrit achter mannen als Teuns en Wellens.

zomaareens 3 mei 2021 om 16:43

Oliveira is ook lekker bezig hoor!

Melkzuur 4 mei 2021 om 08:42

Hij probeert het vaak, wat hem siert, maar ontbreekt zelfkennis – hij loopt immers wel erg vaak tegen de spreekwoordelijke muur. Ik verwacht dat Matteo Jorgenson hoger zal eindigen in het klassement.

Headlines

Materiaalzone

Populair