Giro 2021: Lotto Soudal ziet Kobe Goossens uitvallen

donderdag 20 mei 2021 om 16:01
Giro 2021: Lotto Soudal ziet Kobe Goossens uitvallen

foto: Cor Vos

Kobe Goossens heeft de Giro d’Italia op de twaalfde dag verlaten. De 25-jarige renner kwam eerder vandaag ten val en heeft last van zijn rechterhand, zo meldt Lotto Soudal via social media. De Belgische formatie zag eerder deze ronde al drie renners uitvallen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Goossens probeerde na zijn valpartij nog wel verder te koersen, maar bleek uiteindelijk niet in staat om de etappe uit te rijden. Het is nog gissen naar de ernst van zijn blessure. De ploeg hoopt na enkele scans op meer duidelijkheid.

Goossens trok de voorbije dagen meermaals ten aanval. Zo was hij mee in de achtste etappe van Foggia naar Guardia Sanframondi. De klimmer kwam die dag als zesde over de streep, zijn beste uitslag in de Giro.

Lotto Soudal moest eerder deze ronde al afscheid nemen van sprinter Caleb Ewan, Jasper De Buyst en Tomasz Marczyński. Harm Vanhoucke, Stefano Oldani, Roger Kluge en Thomas De Gendt zijn nog wel in koers.

Dit artikel delen:

3 Reacties

LeoR 16 20 mei 2021 om 17:06

Ze kunnen nog net kaarten .. :p

0
vocsnor 20 mei 2021 om 21:12

Goossens en Vanhoucke gingen zich sparen voor de 3e week. Sterk plan!

0
L. Valentijn 20 mei 2021 om 22:01

Indrukwekkend om te zien hoe de hele ploeg z’n best doet om De Gendt straks heroïsch de meubelen te laten redden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone