Giro 2021: Israel Start-Up Nation gebrand op topresultaat met Dan Martin

woensdag 28 april 2021 om 16:45
Giro 2021: Israel Start-Up Nation gebrand op topresultaat met Dan Martin

foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation heeft de achtkoppige ploeg voor de Giro d’Italia bekendgemaakt. Het team wil net als vorig jaar een etappe winnen en streeft daarnaast met Daniel Martin een topresultaat in het algemeen klassement na.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Vorig jaar behaalde Israel Start-Up Nation voor het eerst een etappezege in een grote ronde, toen Alex Dowsett in de achtste Girorit naar de winst soleerde. Nieuw dagsucces staat hoog op het wensenlijstje van het Israëlische WorldTeam, maar daarnaast wil de ploeg met Dan Martin kort in het algemeen klassement eindigen.

“Ons belangrijkste doel is een topresultaat in het algemeen klassement met Dan”, zegt de Deense ploegleider Nicki Sørensen over de ambities. “Hij verkeert in geweldige vorm en hij heeft in onze ploeg de volledige support om zijn en onze doelen te bereiken. Maar daarnaast jagen we ook op etappezeges, aangezien onze ploeg in deze ronde op elk terrein kan meedoen.”

‘Sterker dan ooit’
Martin besloot aan het eind van vorig seizoen dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, laat hij via zijn ploeg weten. “En ik keek er echt naar uit om de Giro te doen. Deze ronde ligt me erg goed. Ik voel dat ik nu sterker dan ooit ben, zowel mentaal als fysiek. Sinds mijn vierde plek in de Vuelta heb ik veel meer vertrouwen dat ik een goed klassement kan rijden.”

“Natuurlijk is ook het winnen van een etappe een groot doel. Zowel de Tour de France als in de Vuelta a España heb ik al tweemaal gewonnen en nu wil ik graag mijn verzameling overwinningen in de grote ronden compleet maken”, aldus de 34-jarige Ier, die voor het eerst in zijn carrière de Ardense klassiekers heeft overgeslagen.

Israel Start-Up Nation voor de flag-it Giro d’Italia 2021
flag-nz Patrick Bevin
flag-at Matthias Brändle
flag-it Davide Cimolai
flag-it Alessandro De Marchi
flag-gb Alex Dowsett
flag-ie Daniel Martin
flag-lv Krists Neilands
flag-il Guy Niv

Dit artikel delen:

13 Reacties

Magician 28 april 2021 om 16:53

Wat vinden ze bij ISN een topresultaat? Hij werd vorig jaar 4e in de Vuelta, maar ze gaan met dit deelnemersveld toch behoorlijk gedesillusioneerd achterblijven als ze denken dat hij podium rijdt.

lampje 28 april 2021 om 17:46

Vind je? Bernal en Yates zijn duidelijk beter, en REV als hij top is, maar dan krijg je toch wel een groep renners waar Martin prima tussen kan qua kwaliteiten.

lo squalo dello Stretto 28 april 2021 om 17:01

Geen Greipel dus. Nog eens de Tour voor hem?

D. Martin zie ik wel uitkomen rond plek 6-7 en een etappe pakken. Neilands, De Marchi of Bevin ook wel kanshebbers vanuit een vlucht.

Ab Normaal 28 april 2021 om 17:08

Cimolai nog voor de sprints?

En waarom ligt de Giro Dan zo goed? Hij is toch meer van de korte, steilere klimmen dan die lange monsters in Italië?

Jori 28 april 2021 om 17:37

weinig ITT kilometers

lampje 28 april 2021 om 17:48

Ik zie het wel goedkomen, hij was echt mega sterk in de vuelta en heeft een prima opbouw naar de Giro. Sterke ploeg ook met Bevin en Brändle die hem goed kunnen helpen.

Vreemd dat Greipel er niet bij is, die had nochtans gezegd dat hij hier dit jaar een ritzege wilde halen. Cimo ook, maar daar is het snelle toch wel vanaf.

ChefSpijker 28 april 2021 om 18:32

Van Greipel is het snelle ook wel af. Cimolai kan tenminste nog een heuvel verteren, hopend dat een rit de Ewans en Merliers lossen. Al blijf je dan zitten met Sagan natuurlijk.

lampje 28 april 2021 om 19:23

Oh ik geloof ook niet in die ritzege van Greipel hoor, maar omdat het een doel was is niet-starten wel vreemd.

Ronellenfitsch 28 april 2021 om 17:52

‘De geweldige vorm’ blijkt ook niet uit heel veel. 3e, ver achter Yates in een Alpes rit. En een val. Lijkt me ook een renner die ondanks z’n Ierse bloed beter is in hitte, dan in kou.

Titaantje 28 april 2021 om 18:17

over dat laatste kan in elk geval gezegd worden dat hij pollenallergie heeft, waardoor hij jarenlang in het heuveldrieluik in april niet op vol vermogen kon rijden.

Limal 28 april 2021 om 19:36

Met enige zin voor overdrijven ga ik hem nooit vergeven dat hij mijn Ardens contingent in Wielermanager in de steek heeft gelaten, maar ik zie hem wel mooie dingen doen in de Giro. Bernal is met zijn rug toch een zorgenkind, Yates is en blijft een Yates en die durven nogal eens een slechte dag hebben, Landa komt meestal wel iets tegen… Zo kan je bij alle klassementsmannen toch ergens vraagtekens plaatsen en Dan Martin hoort gewoon in het clubje top-10 thuis.

Wim Kruithof 28 april 2021 om 22:33

Nog even en Luik – Bastenaken – Luik mag ‘la Doyenne’ aan Israël Start-Up Nation overdragen. Hoop oud gedienden.

De Marchi wellicht voor een nevenklassement, renner met prachtige ‘grinta’.

Krakowic 28 april 2021 om 23:15

Echt hoor, zoveel oudgedienden. Vind het een ongelofelijke kleurloze ploeg. Ondanks leuke renners als Martin en De Marchi.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone