Giro 2021: Gianni Savio jaagt met jonge ploeg op succes

woensdag 5 mei 2021 om 11:53
Giro 2021: Gianni Savio jaagt met jonge ploeg op succes

Jefferson Cepeda - foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec heeft haar Giro-selectie uit de doeken gedaan. De Italiaanse ploeg, die pas startrecht verkreeg nadat Vini Zabù haar wildcard inleverde, stuurt een behoorlijk jeugdige ploeg aan de eerste grote ronde van het seizoen.

De 29-jarige Argentijn Eduardo Sepúlveda is het oudste lid van de selectie. Simon Pellaud (28) is verder de enige renner binnen de ploeg die ouder is dan 25. Andrii Ponomar wordt een van de jongste deelnemers ooit  in de Ronde van Italië. Wanneer de Giro komende zaterdag begint in Turijn is hij 18 jaar, 8 maanden en 3 dagen oud. Ter vergelijking: Remco Evenepoel (21 jaar, 3 maanden en 14 dagen) de nummer twee op de lijst met jongste renners.

Jefferson Cepeda wordt een van de renners om naar uit te kijken binnen het team. Het talent uit Ecuador werd onlangs vierde in de Tour of the Alps, voor klassementsmannen als Jai Hindley en Pavel Sivakov. Hij geldt als serieuze kanshebber op een ritzege en het bergklassement. Ook de aanvalslustige Simon Pellaud is een renner die in staat moet worden geacht om een rit te kunnen winnen.

Androni Giocattoli-Sidermec pakte in de afgelopen editie nog twee nevenklassementen. Simon Pellaud werd gehuldigd als winnaar van het tussensprintklassement, terwijl zijn ploeggenoot Mattia Bais de Fuga Bianchi voor de beste vluchter won. Een jaar daarvoor wist de formatie van Gianni Savio voor het laatst een etappe te winnen in de Giro. Fausto Masnada won destijds de zesde rit. Een etappeoverwinning is dit jaar opnieuw een van de voornaamste doelen van de ploeg.

Selectie flag-it Androni Giocattoli-Sidermec voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-ec Jefferson Cepeda
flag-ch Simon Pellaud
flag-ua Andrii Ponomar
flag-it Simone Ravanelli
flag-ar Eduardo Sepúlveda
flag-it Filippo Tagliani
flag-er Natnael Tesfatsion
flag-it Nicola Venchiarutti

Dit artikel delen:

18 Reacties

lander luypaert 5 mei 2021 om 11:58

Onbegrijpelijk dat Ponomar als 18 jarige hier al start! Had gewoon de Giro -23 moeten doen.

Wel benieuwd naar Cepeda en Tesfatsion.

Romāns Vainšteins 5 mei 2021 om 13:38

Als Savio de kans heeft om met een interessant coureur goede sier te maken, ook al is het vooral omdat het zo’n jong piepkuiken is, dan doet Savio dat. Maak je geen illusies bij die man.

CechRepublic 5 mei 2021 om 14:04

18 is het nieuwe 21. En Pogacar en Evenepoel zijn alweer veteranen dus we hebben nieuwe talenten nodig om het wielrennen interessant te houden.

Murcia 5 mei 2021 om 14:13

Eens met lander dat Ponomar hier veel te vroeg wordt ingezet, maar naast Savio hebben de renner en zijn management kennelijk ook niet de behoefte gehad om dit tegen te houden. Had inderdaad de Baby-Giro moeten doen maar Androni blijft in de eerste plaats een handelshuis. Cepeda is natuurlijk een blikvanger en Tesfatsion is ook meer dan peloton vulling. Aanvallend gaat deze ploeg altijd tekeer.

thomasjaarsma 5 mei 2021 om 15:14

Met welk team moet die dan naar de giroU23. En überhaupt mag hij niet starten want heeft meegedaan aan een worldtourkoers=Milaan San remo. Dus mag je niet meedoen aan de giroU23, stodn ergens in vorige artikelen

Alderpark 5 mei 2021 om 12:05

Zouden voor Cepeda niet de meeste kansen liggen in die zware derde week, maar ik vraag mij af hoeveel inhoud hij al heeft om die derde week nog goed te presteren

Rondje 25 5 mei 2021 om 12:55

Maar dat geldt voor 90% van het deelnemersveld. Drie weken koers is maar drie keer in een jaar. Dus een vraagteken voor velen.

platteprijs 5 mei 2021 om 12:27

Dan nodig je een Italiaanse ploeg uit en starten ze met slechts 3 Italianen.

Vinyakke 5 mei 2021 om 12:58

Die andere 5 hebben dan ook iets te bieden, in tegenstelling tot sommige andere Italianen in de PCT-ploegen.

lo squalo dello Stretto 5 mei 2021 om 13:47

Straf dat Ponomar hier start. Heel benieuwd naar!

Vooral uitkijken naar Cepeda en Tesfatsion voor resultaat lijkt me.

Tdf 5 mei 2021 om 14:00

Savio vind het misschien gek dat hij niet word uitgenodigd, maar voor de organisatie is dit team natuurlijk niet heel interessant.
Het zijn maar 3 italianen en dat zijn ook echt geen hoogvliegers. Dan hebben ze meer aan een Mareczko bijvoorbeeld.

Ronellenfitsch 5 mei 2021 om 18:43

Want de organisatie heeft alleen belang bij Italiaanse renners denk je? Niet dus, en dat heeft RCS de voorbije jaren ook wel duidelijk gemaakt.

Shinzawai 5 mei 2021 om 15:51

Wordt het niet eens tijd voor een leeftijdsgrens voor grote rondes? 18 lijkt me echt veel te jong.

Handige Harry 5 mei 2021 om 16:17

Niet elke achttienjarige is hetzelfde dus een beetje lastig om ze allemaal overeen kam te scheren.
Voor de ene zal het te vroeg zijn om een grote ronde te rijden, de ander had in principe al een jaar eerder kunnen starten.

Ik denk wel dat doordat de sport in zijn algeheel steeds professioneler wordt, je steeds vaker “jonge” toppers krijgt omdat die al jaren als een prof trainen.

Melkboer 5 mei 2021 om 17:49

Zou Tesfatsion zich ook gaan mengen in de vlakke sprints?

Titaantje 5 mei 2021 om 17:53

Tesfatsion is een mooie kerel, maar zijn uitslagen in de Tirreno zijn allicht indicatief voor wat hij in dit soort deelnemersveld kan.

SCIC 5 mei 2021 om 18:18

3 Italianen is wat mager. Vraag is wel of de Italianen bij de andere Italiaanse team meer te brengen hebben.

Ronellenfitsch 5 mei 2021 om 18:53

Nee. Voor Italiaanse renners hadden ze ook Gazprom kunnen kiezen dat 5 redelijke Italianen, Zakarin en een paar anderen kan opstellen. Maar of die de koers nou echt wezenlijk zouden kleuren. Ik begrijp de keuze voor Androni wel.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair