Giro 2021: Gaviria, Ulissi en Formolo speerpunten UAE Emirates

dinsdag 4 mei 2021 om 17:52
Giro 2021: Gaviria, Ulissi en Formolo speerpunten UAE Emirates

Diego Ulissi won vorig jaar twee ritten - foto: Cor Vos

UAE Emirates zal tijdens de Giro d’Italia op twee paarden wedden. Davide Formolo mag proberen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement, terwijl Fernando Gaviria en Diego Ulissi op zoek gaan naar etappeoverwinningen.

Ploegmanager Joxean Matxin zegt een gebalanceerde ploeg naar de Ronde van Italië te sturen. “Formolo wordt onze man voor het klassement. Hij heeft al drie keer top tien gereden in een grote ronde en we denken dat hij nog beter kan. Ulissi heeft al acht ritten op zijn naam geschreven en op de dagen die hem liggen mag hij ervoor gaan. In de massasprints krijgt Gaviria de hulp van Richeze en Molano.”

Met acht etappezeges spant Ulissi de kroon binnen de Giro-selectie van UAE Emirates. Fernando Gaviria won in het verleden al vijf etappes in de Ronde van Italië, terwijl ook Richeze (twee etappezeges), Formolo (één etappezege) en Valerio Conti (drager roze trui in 2019) al successen boekten. Alessandro Covi maakt dan weer zijn debuut in een grote ronde.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)

flag-it Valerio Conti
flag-it Alessandro Covi
flag-us Joe Dombrowski
flag-it Davide Formolo
flag-co Fernando Gaviria
flag-co Sebastian Molano
flag-ar Maximilian Richeze
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

22 Reacties

lander luypaert 4 mei 2021 om 17:56

Ik vind het een selectie met veel twijfels.

Gaviria is al het 3e jaar op rij een speerpunt maar rijdt echt niet goed rond. Ook dit jaar was het niet goed en komt uit blessure.
Ulissi is lang uit competitie geweest en zit echt niet op het niveau van vorig jaar.
Formolo leuke renner maar top 10 lijkt me moeilijk
Dombrowski heeft ook zijn klimbenen bij Uae nog niet kunnen tonen.

Benieuwd naar Covi in een vrije rol en hopelijk krijgt Molano kansen.

Ab Normaal 4 mei 2021 om 18:17

Vind het inderdaad wel jammer. Covi is goed in dezelfde etappes als Ulissi. Mogen ze samen of moet Covi werken voor Ulissi?

lander luypaert 4 mei 2021 om 18:27

Hij zou ook vrije kansen krijgen.

Murcia 4 mei 2021 om 18:09

Gaviria is inderdaad geen schim meer van de renner bij Patrick, deze Giro voelt een beetje als laatste kans. Ulissi is een klasbak maar nog aan het terugkomen van zijn hart problemen anders kon je hem voor een ritzege of twee wel opschrijven, toch is een ritzege niet onmogelijk denk ik aangezien hij de koershardheid nu heeft na Baskenland en Romandië.
Formolo is een enorm goede allrounder maar daardoor rijdt hij vaak onder de radar,goede tijdrit maar niet uitstekend, kan goed klimmen maar vaak in het eerste groepje na de favorieten over de meet. Hopelijk kiest hij weer eens voor een rit zoals de lange solo vorig jaar in de Dauphine ipv puur een plaatsje in de Top 12.

Verweggistan 4 mei 2021 om 19:16

Gaviria en Covi(d).

lo squalo dello Stretto 4 mei 2021 om 19:25

Gebaseerd op prestaties uit het verleden wel een goede selectie; straf dat Ulissi al 8 ritten won in de Giro, zoveel zou ik nooit geraden hebben. Vooral uitkijken naar Formolo en Gaviria is toch al jaren echt geen toprenner meer. Waar is de tijd dat men over hem sprak als de nieuwe absolute topsprinter of zelfs klassiekerman.

Panache 4 mei 2021 om 19:40

2019 was prima. Gaviria lijkt een echt Covid slachtoffer (deels eigen schuld).

Romāns Vainšteins 4 mei 2021 om 19:42

Formolo zou wel eens de verrassende man worden in de top van het klassement die ineens beter dan ooit tevoren blijkt.

Krakowic 4 mei 2021 om 20:29

En is dat nog ergens op gebaseerd of gewoon een prikkelend onderbuikgevoel?

Romāns Vainšteins 4 mei 2021 om 21:41

Eigenlijk allebei. Hij heeft redelijk zuinig gereden dit voorjaar en ik geloof gewoon in de coureur Formolo op fysiek en mentaal gebied. Daarnaast zit hij bij een bijzonder sterke ploeg en kan hij volkomen vanuit de underdogpositie deze giro aanvangen.

Ik zeg top 5 en een rit vanuit de elite groep bergop, op zijn Aru’s

lander luypaert 4 mei 2021 om 21:47

Eens en oneens. Ik volg Formolo ook wel. Ik zie dat hij veel hoogtestages heeft gedaan en veel met Pogacar traint. ze wonen in hetzelfde gebouw. Maar 3 weken in een ontzettend zware ronde wil ik nog wel eens zien…

Titaantje 4 mei 2021 om 23:02

Waar komt de perceptie vandaan dat dit een enorm zware ronde is? Deze Giro telt meer sprintetappes dan enig Giro die ik me kan heugen sinds de Petacchi tijden.

Krakowic 4 mei 2021 om 23:21

Al naar de derde week gekeken? Etappe 16, 17, 19, 20 en zijn loodzware bergetappes. Ook de eerste twee weken zijn mooi verdeeld, niet mega zwaar maar het gaat echt wel genoeg doorwegen. Het wordt absoluut een ronde voor renners die tot diep in een derde week goed kunnen blijven.

Interessante analyse verder van Formolo. Hij rijdt zuinig rond in het voorjaar, ben toch benieuwd hoe je dat dan precies ziet. Maar
hij liet af en toe inderdaad zien enorm sterk te zijn. Ik ben benieuwd, we gaan het zien.

KimJungPoels 5 mei 2021 om 08:58

Formolo is ook wel de GC man die mogelijk het beste is in de Sterrato rit. Als hij tot die tijd geen schade heeft opgelopen kan hij daarna zomaar eens heel hoog staan.

Daarna zal het wel heel veel schade beperken zijn, want lange cols liggen hem niet echt. Maar goed met wat minuten voorsprong moet je dan toch wellicht voor een top-10 kunnen gaan.

Ronellenfitsch 4 mei 2021 om 21:19

Omdat Formolo dit seizoen in de luwte is gebleven, maar 2x (in de Vd Poel rit in de Tirreno en op de Valkenrots in LBL) allerlei wereldtopper pijn deed. Zegt nog alles over hoge cols, maar hij is beter dan z’n uitslagen doen vermoeden

Beer 5 mei 2021 om 08:22

Welke wereldtoppers deed Formolo pijn in die Tirreno-etappe?

lander luypaert 5 mei 2021 om 08:50

Landa, Sivakov, Almeida, Bardet, Simon Yates, Nibali, Alaphilipe

Beer 5 mei 2021 om 09:29

Even de uitslag van die rit opgezocht en je hebt gelijk. In mijn herinnering verdween Formolo uit het wedstrijdbeeld na zijn kopwerk achter VDP, maar hij finisht daar samen met Bernal als 6e. Hij moet daar dus gewoon bij de beste 4 in koers geweest zijn. Sterk!

Wim Kruithof 4 mei 2021 om 21:23
Quote:
terwijl Fernando Gaviria en Diego Ulissie op zoek gaan

Serieus, redactie, Ulissie? Wellicht een illusie.

TrEb 4 mei 2021 om 21:49

FOUTJE van de stagiair!
@redactie!!

FritsvanHoefelen 4 mei 2021 om 23:06

Weer een bijnaam bedacht door Youri

simplex 4 mei 2021 om 22:58

Beetje kinderachtig om een typefout waar de schrijver zelf ook overheen kan lezen op deze wijze melden. Lijkt een beetje op volgers van meester Xistnc

Headlines

Materiaalzone

Populair