Giro 2021: BORA-hansgrohe met Sagan, Buchmann en Großschartner

vrijdag 30 april 2021 om 11:26
Giro 2021: BORA-hansgrohe met Sagan, Buchmann en Großschartner

Peter Sagan - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe rekent in de komende Giro d’Italia op Peter Sagan, Emanuel Buchmann en Felix Großschartner. De Slowaak moet de Duitse formatie aan sprintsucces helpen, Buchmann en Großschartner zijn op papier de klassementsrenners.

Sagan, die vorig jaar zijn debuut maakte in de Giro d’Italia, zal ook dit jaar La Corsa Rosa betwisten. De drievoudige wereldkampioen wist dit seizoen, ondanks een coronabesmetting, al twee wedstrijden te winnen. Eind maart bleek hij de beste in de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië en afgelopen woensdag was hij succesvol in de Ronde van Romandië.

De 31-jarige Sagan zal in de vlakke (sprint)etappes niet kunnen terugvallen op een indrukwekkende sprinttrein, maar zijn vaste compagnon Daniel Oss is wel van de partij, net als de Poolse hardrijder Maciej Bodnar. De selectie van BORA-hansgrohe bestaat verder uit klimmers, met Buchmann, Großschartner, Matteo Fabbro en neoprof Giovanni Aleotti. Cesare Benedetti is de achtste en laatste renner.

Buchmann, twee jaar geleden nog vierde in de Tour de France, heeft zijn voorjaar afgestemd op de Giro d’Italia. De Duitser heeft nog maar veertien koersdagen in de benen en zijn beste uitslag is een twaalfde plek in de UAE Tour. Großschartner, in 2020 negende in de Vuelta a España, maakte in aanloop naar de Giro al wel indruk met ritwinst in de Tour of the Alps.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-it Giovanni Aleotti
flag-it Cesare Benedetti
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Emanuel Buchmann
flag-it Matteo Fabbro
flag-at Felix Großschartner
flag-it Daniel Oss
flag-sk Peter Sagan

Dit artikel delen:

7 Reacties

Scott Sunderland 30 april 2021 om 11:44

Buchmann is echt een vraagteken. Geen idee of hij goed gaat zijn. Tot nu toe vond ik hem niet indrukwekkend dit seizoen. Großschartner daarentegen is lekker bezig. Als die zijn vorm kan doortrekken kan hij wellicht voor een ritzege + top tien gaan.

0
KimJungPoels 30 april 2021 om 12:17

Grossschartner moet het niet echt van klimmen hebben. De Vuelta aankomsten die kort zijn zijn echt op zijn lijf geschreven, maar de langere bergen is het altijd schade beperken. Die gaat alleen top-10 rijden als hij echt veel ruimte krijgt in ontsnappingen.

Buchmann ben ik heel benieuwd naar, Giro zou normaal veel meer zijn ding moeten zijn. Maar dit jaar zitten er misschien dan weer een paar aankomsten in die wel erg zwaar voor hem zijn. Tevens lijkt zijn vorm wat minder dan normaal, maar kan ook zomaar een hele goede piek zijn.

0
Craig Vanderswag 30 april 2021 om 11:44

Die Fabbro rijdt stiekem ook wel een leuk seizoen. Benieuwd of hij wat kan uitrichten in een vluchtersetappe.

0
Thoin 30 april 2021 om 11:53

Wou ik ook zeggen.
Was vooral onder de indruk van zijn tijdrit in de Tirreno. Dacht dat hij al klein ventje minuten aangesmeerd ging krijgen door Wellens en Almeida. Wordt hij gewoon 5de in GC

0
Drossard Kudus 30 april 2021 om 14:03

Echt een groeibriljantje. Zou zeker in het hooggebergte wel eens verder kunnen komen dan Großschartner

0
lo squalo dello Stretto 30 april 2021 om 13:08

Verwacht nog het meeste van Fabbro eigenlijk in het hooggebergte/klassement. Sagan zal wellicht wel meedoen voor het paars? Ga er toch van uit dat ie de Giro uitrijdt.

0
Beer 30 april 2021 om 16:28

Geen klimmersploeg meer rond Buchmann.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone