Giro 2020: Giulio Ciccone trekt zich terug wegens acute bronchitis

zaterdag 17 oktober 2020 om 13:45
Giro 2020: Giulio Ciccone trekt zich terug wegens acute bronchitis

foto: Cor Vos

Voor Giulio Ciccone is de Giro d’Italia vroegtijdig ten einde gekomen. In de individuele tijdrit naar Valdobbiadene gaat de Italiaan wegens acute bronchitis niet meer van start.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het was zijn ploeg Trek-Segafredo die het nieuws zaterdagmiddag bekendmaakte. De afgelopen dagen vertoonde Ciccone al symptomen van acute bronchitis en zaterdagochtend werd hij in het ziekenhuis van Conegliano, de startplaats van de tijdrit, onderzocht. Daar werd de diagnose, die was gesteld door de teamarts, bevestigd. Het onderzoek bracht geen andere ziekteverschijnselen aan het licht.

Ter bescherming van zijn gezondheid wordt de Italiaan uit de koers gehaald. “Zoals bekend, had Ciccone begin september last van het coronavirus. Hoewel hij fit genoeg was om aan de start van de Giro te staan, was zijn fysieke conditie niet optimaal”, laat ploegarts Emilio Magni weten via het team. “De afgelopen dagen, met regen en kou, hebben zijn conditie beïnvloed. Om zijn vermoeide lichaam niet verder te belasten, hebben we besloten hem te laten stoppen.”

Trek-Segafredo laat nog weten dat alle coronatests die Ciccone aflegde, negatief waren. Eerder zag de ploeg Pieter Weening al opgeven.

Dit artikel delen:

4 Reacties

doorak 17 oktober 2020 om 13:55

Het weer is er na. Aderlating voor de kopman.

0
Groetjesaandevoetjes 17 oktober 2020 om 14:09

Slecht nieuws voor Nibali, goed nieuws voor Sunweb en Kelderman.

0
Monsieur vdS 17 oktober 2020 om 16:44

Zou acute bronchitis een van de secundaire verschijnselen kunnen zijn van covid? Of had hij er al vaker last van?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone