Giro 2020: Astana trekt met Fuglsang en Vlasov naar Italië

Giro 2020: Astana trekt met Fuglsang en Vlasov naar Italië

Jakob Fuglsang - foto: Cor Vos

dinsdag 29 september 2020 om 19:23

Astana heeft zijn selectie voor de Giro d’Italia op papier. De Kazachse formatie zet vol in op een goed klassement. Jakob Fuglsang zal als kopman beginnen aan de Italiaanse ronde, maar de ploeg rekent ook op de zeer beloftevolle Aleksandr Vlasov.

Fuglsang kiest dit jaar resoluut voor de Ronde van Italië. De 35-jarige Deen hoopt komende maand mee te doen om de eindzege in een grote ronde en zal in de bergen kunnen rekenen op steun van onder meer Vlasov en Miguel Ángel López. Fuglsang is uitstekend op dreef in 2020, zo won hij al de Ruta del Sol en de Ronde van Lombardije.

Op het WK in het Italiaanse Imola liet de ervaren Fuglsang zien klaar te zijn voor de Giro. De klimmer eindigde als vijfde in de wegrit. Zijn jongere ploeggenoot Vlasov is een dark horse voor het Giro-klassement. Hij won dit jaar al de Mont Ventoux Challenge en de Giro dell’Emilia, werd derde in de Ronde van Lombardije en vrij recent nog vijfde in Tirreno-Adriatico.

López, die in de Ronde van Frankrijk nog werd uitgespeeld als klassementskopman, zal in de Giro in dienst rijden van Fuglsang en Vlasov. Ook klimmer Óscar Rodríguez, de rappe Fabio Felline, hardrijder Manuele Boaro en de Kazachen Vadim Pronskiy en Yuriy Natarov hebben de Giro-selectie gehaald.

Selectie flag-kz Astana voor flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)
flag-it Manuele Boaro
flag-it Fabio Felline
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-co Miguel Ángel López
flag-kz Yuriy Natarov
flag-kz Vadim Pronskiy
flag-es Óscar Rodríguez
flag-ru Aleksandr Vlasov

Dit artikel delen:

11 Reacties

Sagan=hulk 29 september 2020 om 19:32

Met Vlasov, MAL en mogelijks ook Rodríguez heeft Astana eigenlijk al genoeg klimmers die de Giro op hun kop durven zetten. Persoonlijk vind ik het spijtig dat Fuglsang deze Giro aanvat met klassementsambities. Ik denk dat hij simpelweg de renner niet is om een grote ronde te winnen tegen mannen als Yates en Thomas. Hij is veel meer gemaakt om te knallen in de klassiekers. Vandaar had ik hem veel liever een programma zien rijden met Luik, Gold Race, Vlaanderen en Roubaix. Want ik ben er van overtuigd dat hij ook in deze laatste twee koersen zou kunnen meespelen en hoe geweldig zou het niet zijn om een Fuglsang daar vooraan te zien koersen. Dit seizoen was het eigenlijk ideaal om dit uit te proberen.

ParijsIsNogVer 29 september 2020 om 20:26

Goed punt. Misschien zit er een persoonlijke wens in, om nog een keer hoog te eindigen in een grote ronde. Heel veel kansen daarop zal hij waarschijnlijk niet meer krijgen, gezien zijn leeftijd.

IlPirata 29 september 2020 om 20:04

Hadden ze hier Miguel Ángel López niet beter kunnen sparen om als kopman de vuelta te rijden. Maar goed, hij gaat natuurlijk ook vertrekken bij astana.

hardfietser 29 september 2020 om 20:54

Mijn idee Pirata want het parcours lijkt voor hem geschreven. Hopelijk komen ze nu niet met een halfgare selectie voor de Vuelta aan.

sl2512 29 september 2020 om 21:02

Geen Aranburu terwijl er toch wel kansen liggen voor goed klimmende rappe mannen.
Benieuwd naar Vlasov, kan hij zijn vorm doortrekken na toch al behoorlijk wat weken erg goed te zijn.

ChefSpijker 29 september 2020 om 21:08

Da’s niet enkel ‘wat weken’, die is al het hele jaar erg goed. Die heeft gewoon een flinke stap in zijn ontwikkeling gezet en het zou me niet verbazen als ie een Pogaatje doet: podium en ritwinst in z’n eerste grote ronde.

Vierkante wielen 29 september 2020 om 22:53

Huh… geen Aranburu met zoveel heuvel/punch etappes?! Zou Fuglsang eindelijk eens 3 weken stabiel goed zijn? Vlasov voor het wit en top 5. Lopez voor een ritje en natuurlijk de tijdritten;)

KimJungPoels 30 september 2020 om 11:52

Aranburu heeft positief getest op corona, en daarna negatief, maar niet meer op tijd.

Bas Nieuwenhuis 30 september 2020 om 07:52

Op het oog toch enkele opmerkelijke keuzes inderdaad; Lopez mee naar de Giro zo kort na de Tour ipv naar de Vuelta. Geen Aranburu, terwijl er toch de nodige aankomsten zijn waar hij goed tot zijn recht zou moeten kunnen komen. Fuglsang als kopman in een grote ronde ipv in de heuvelklassiekers. Er zullen wel (goede) redenen voor zijn, mogelijk dat Fuglsang het zelf inderdaad nog eens wilde proberen, kopman zijn in een grote ronde. Ben ook benieuwd of na drie weken Fuglsang of Vlasov de betere zal blijken, al zie ik geen van beiden met mannen als Thomas of Yates strijden om de eindzege. Persoonlijk vind ik vooral het ontbreken van Aranburu jammer eigenlijk.

Forza Gianni 30 september 2020 om 08:13

Sterke ploeg, zelfs beter dan hun Tour-ploeg. Met deze bezetting hebben ze eigenlijk 3 podiumkandidaten en kunnen ze hopelijk genoeg oorlog gaan maken.

Jean Dumas 30 september 2020 om 14:17

Superzware Giro, dat MAL deze doet na de Tour verbaast mij.

Headlines

Materiaalzone

Populair