Giro 2020: Arnaud Démare maakt kwartet vol in badplaats Rimini

woensdag 14 oktober 2020 om 16:17
Giro 2020: Arnaud Démare maakt kwartet vol in badplaats Rimini

foto: Cor Vos

Video

Arnaud Démare heeft de elfde etappe van de Giro d’Italia achter zijn naam gezet. In badplaats Rimini was hij voor de vierde keer deze ronde de snelste in de massasprint. Peter Sagan werd tweede, Álvaro José Hodeg derde. João Almeida behield het roze.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Daags na de indrukwekkende etappezege van Peter Sagan in Tortoreto Lido, waarvoor zelfs zijn belangrijkste concurrent Arnaud Démare zijn hoed afnam, ging de Giro d’Italia verder in badplaats Porto Sant’Elpidio. Over 182 kilometer leidde het parcours naar het toeristische Rimini, waar weer kansen lagen voor de sprinters. De kuststad is onlosmakelijk verbonden met Marco Pantani, die in 2004 hier dood werd aangetroffen in een hotelkamer.

Vijf vluchters rijden weg
Onder zonnige omstandigheden en aan een matige zuidoosten wind werd even na het middaguur de elfde etappe afgetrapt. Al vlot ontsnapte een kopgroep met vijf man, waarbij de aanvalslustige Marco Frapporti (Vini Zabù-KTM), die voor de vierde keer deel uitmaakte van de lange vlucht, de handen ineensloeg met het Bardiani-koppel Fabio Mazzucco en Francesco Romano, Mattia Bais (Androni) en Sander Armée (Lotto Soudal).

De 35-jarige Frapporti en Armée, die in december 35 jaar wordt, waren de meest ervaren mannen in de ontsnapping. Daar stond tegenover dat Bais (23), Mazzucco (21) en Romano (23) pas aan het begin van hun loopbaan staan. Zij mochten vier minuten voorsprong pakken van het peloton, waar de sprintersploegen Groupama-FDJ van Démare, Cofidis (Viviani) en UAE Emirates (Gaviria) het tempo bepaalden.

foto: Cor Vos

De voorsprong van de vijf koplopers schommelde langere tijd tussen de drie en vier minuten. Na 105,9 kilometer bereikten zij in haven- en badplaats Pesaro de eerste tussensprint, waar Romano Frapporti vooraf ging in een prestigeduel. Ook voor het peloton stonden nog punten op het spel, waardoor Démare en Sagan uit hun kot kwamen. De Fransman was niet voor het eerst deze ronde de snellere van de twee en liep weer een puntje uit in de strijd om het paars.

Sprintersploegen voeren het tempo op
Vlak na de tussensprint liep de weg omhoog op de Monte San Bartolo, waar Bais over de sterkste benen beschikte. De Italiaan veroverde drie punten, maar is ongevaarlijk voor de blauwe trui van Ruben Guerreiro. Vervolgens was het nog zeventig kilometer en begonnen de sprintersploegen het tempo op te voeren. Zowel Groupama-FDJ als UAE Emirates stuurden meerdere mannen naar voren en ook Cofidis draaide nog altijd mee.

Na 144,1 kilometer, aan de tussensprint in Coriano, was de voorsprong al teruggelopen tot twee minuten. Romano streek de drie bonificaties op, nadat Frapporti net te laat zijn jump inzette. Op de klimmetjes na de premiesprint reden Armée en Bais weg bij hun vluchtkompanen en sloegen meteen een gaatje. Het peloton werd intussen opgeschrikt voor een val van Elia Viviani, die op een rotonde ongelukkig werd aangereden door een motard uit de koers.

De schade viel mee voor de Italiaanse sprinter en met de hulp van zijn ploeg werd hij terug naar het peloton gebracht. Mede als gevolg van de val konden de koplopers weer wat uitlopen. In de heuvels op ruim twintig kilometer van de streep loste Bais bij Armée, die op die manier als enige overbleef vooraan. De bedreven Lotto Soudal-renner won drie jaar geleden al eens een etappe in de Vuelta, nadat hij in Santo Toribio de Liébana zijn medevluchter Alexey Lutsenko versloeg.

Dappere Armée wordt bijgehaald
Naarmate de streep dichterbij kwam en op vijftien kilometer het verschil nog altijd een kleine twee minuten bedroeg, begonnen de kansen van Armée toe te nemen. Even hing een stunt in de lucht. Maar toen de sprintersploegen opschakelden, nam zijn voorsprong snel af. Op ruim zes kilometer van de aankomst werd ook de Belg ingelopen en was het uitkijken naar de verraderlijke finish in de straten van Rimini.

Israel Start-Up Nation leidde het peloton de laatste vijf kilometer in. De Israëlische ploeg nam al afscheid van Rudy Barbier, maar met Davide Cimolai en Rick Zabel had het team nog twee snelle mannen achter de hand. In de laatste drie kilometer kwam dan UAE Emirates naar de kop, waarna Groupama-FDJ met nog twee kilometer te gaan het initiatief weer overnam. In de laatste kilometer was het opnieuw de Franse ploeg.

foto: Cor Vos

Démare werd perfect gegangmaakt met Fernando Gaviria en Peter Sagan in zijn wiel. In de laatste tweehonderd meter zette de Franse sprinter aan en Sagan sprong mee. Er was echter geen kruid gewassen tegen Démare, die zijn vierde etappezege van deze Giro binnensleepte. Sagan eindigde als tweede, vóór Álvaro José Hodeg. Gaviria kwam er uiteindelijk niet aan te pas en moest met de zevende plaats genoegen nemen.

Laatste kilometer:

Dit artikel delen:

21 Reacties

Sven.99 14 oktober 2020 om 16:21

Demare beste sprinter sinds de coronabreak. Zo overtuigend en geweldige trein ook.

0
HoofdIsVrij 14 oktober 2020 om 16:22

Swift toch mooi 18de. Lekker gewerkt INEOS!

0
hartstikkebedankt 14 oktober 2020 om 16:23

Echt heel goed gedaan door FDJ

0
Wheely 14 oktober 2020 om 16:28

En dat zonder Sinkeldam!

0
Lalsacien 14 oktober 2020 om 16:26

Is Démare inmiddels zegekoning van 2020?

0
Wheely 14 oktober 2020 om 16:29

Onbetwist!

0
Massimo Bataille 14 oktober 2020 om 16:39

En hoewel hij het zeker verdiend zijn die 5 overwinningen in de Tour Poitou tegen janneke en mieke toch wel niet echt prestigeus. Blijven er natuurlijk nog 9 mooie overwinningen over.
Ook wel verbaasd over Pogacar en nog meer over Evenepoel. Elk 9 overwinningen als klimmer/klassementsman is toch wel zeer sterk. En bij Evenepoel waren er waarschijnlijk wel nog bijgekomen.
Nogmaals duidelijk hoe enorm jammer het is dat Demarej niet aan de TdF deelnam.
Daar zou het met Ewan, Bennett en Van Aert wel mooie duels hebben opgeleverd.
Natuurlijk kun je er ook niet aan doen dat Groenewegen en Jakobsen hier niet starten, zou het hem ook moeilijker gemaakt hebben.

0
Sven.99 14 oktober 2020 om 16:26

14 ! overwinningen in de laatste 3 maanden

0
vincenzo 14 oktober 2020 om 16:28

Ik begrijp niet waarom sommige ploegen hun trein zo snel oproken door tussen km 6 en 4 op kop te komen. Groupama kwam bij 2,5 km te gaan pas op kop en kon dat volhouden waardoor Demare in een zetel zat.

0
Stoempen 14 oktober 2020 om 16:30

Gaviria sprint weer achteruit

0
rogierb 14 oktober 2020 om 16:38

Hij en Aru verdienen daar meer dan Pogacar. Al zal dat hopelijk snel worden bijgesteld.

0
oscarito1908 14 oktober 2020 om 18:43

Ze krijgen het, ze verdienen het niet.

0
Schollekop 14 oktober 2020 om 16:31

Gaviria heeft puddingbenen en Sagan is ook de topsprinter niet meer. Viviani sinds zijn vertrek bij QS geen schim meer van wat hij ooit was. Echte concurrentie heeft Demare niet. Alleen in Ackermann, Bennett of Groenewegen zou hij serieuze tegenstanders hebben.

0
hartstikkebedankt 14 oktober 2020 om 16:32

Vergeet Ewan niet

0
Lalsacien 14 oktober 2020 om 16:33

Ewan, van Aert, Merlier….

0
adelaarvanantwerpen 14 oktober 2020 om 16:37

Démare heeft Ewan dit jaar wel al twee keer op pure snelheid geklopt. Ackermann presteert sinds Corona echt niet meer goed. Pedersen,Philipsen, Merlier, Bouhanni,Ballerini hebben hem al meermaals geklopt. Dat zijn goede sprinters maar ook geen wereldklasse.

0
Jacco van Stierop 14 oktober 2020 om 16:51

Overtuigende zege. Liep op rolletjes bij FdJ, op het juiste moment opgeschoven, op het juiste moment de kop genomen en een sterke leadout.
Ik zag na de finish Gaviria hoofdschuddend afdruipen, kan zijn dat die besmetting er toch behoorlijk in heeft gehakt bij hem.

0
Michelangelo 14 oktober 2020 om 18:47

Kan iemand mij uitleggen waarom ploegen als Ineos, Cofidis of UAE op kop rijden van het peloton om vervolgens voor de vierde keer deze Giro tot de conclusie te komen dat Demare toch te snel is voor ze?

Ben je niet veel kansrijker door mensen mee proberen te sturen in de kansloze vlucht van de dag. En die kansrijk te maken door wel mee te rijden in de kopgroep en niet in het peloton?

De kansloze vlucht is namelijk kansloos omdat alle ploegen ervan uitgaan dat hij kansloos is, en derhalve meewerken aan het scenario waardoor de kansloze vlucht ook kansloos wordt. Om vervolgens te concluderen dat ze het goed ingeschat hadden, want de kansloze vlucht is uiteindelijk ook kansloos gebleken.

Bijna net zo kansloos als hun eigen sprinter tegen Demare.

0
lander luypaert 14 oktober 2020 om 18:54

Best kansloos

0
vincenzo 14 oktober 2020 om 20:25

De reden is dat ploegen met een redelijke sprinter dit altijd doen en niet eens in een ander spoor denken. Het is een ingesleten gewoonte.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone