Giro 2018: Quick-Step Floors bouwt ploeg om Elia Viviani
Kopman Viviani wist dit jaar al meermaals wat winnen was - foto: Luc Claessen/Getty Images
maandag 30 april 2018 om 12:20

Giro 2018: Quick-Step Floors bouwt ploeg om Elia Viviani

Elia Viviani is tijdens de Giro d’Italia van dit jaar de uitgesproken kopman van Quick-Step Floors. Waar ploegbaas Patrick Lefevere eerder nog uitsprak dat ook Enric Mas naar Italië af zou reizen, ontbreekt hij in de definitieve selectie. Viviani krijgt vaste kompanen Fabio Sabatini en Michael Mørkøv met zich mee.

Ook hardrijders Rémi Cavagna, Florian Sénéchal en Maximilian Schachmann rijden in dienst van de voormalig baanwielrenner. Eros Capecchi zorgt voor de ervaring binnen de ploeg. Zdeněk Štybar zal ook plaatsnemen in de trein van de Italiaanse kopman en daarnaast zijn eigen kansen uit mogen zoeken voor dagsucces. Indien de gelegenheid zich aandient, mag elke renner voor een ritzege gaan.

Selectie flag-be Quick-Step Floors voor de flag-it Giro d’Italia (4 mei – 27 mei):
flag-it Eros Capecchi
flag-fr Rémi Cavagna
flag-dk Michael Mørkøv
flag-it Fabio Sabatini
flag-de Maximilian Schachmann
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
30 april 2018 17:20
@Natte Spons: precies, dat vind jij. Ik vind de periode vanaf het openingsweekend tot en met Luik de mooiste, en dus ook belangrijkste periode van het wielerjaar. Eendagswedstrijden vereisen natuurlijk weer een heel andere skillset en tactiek dan grote rondes, en ik ben het dan ook volledig eens met het aantal punten dat met deze koersen te verdienen is. Froome zal nooit een eendagskoers winnen, daar heeft 'ie te weinig punch (en te weinig interesse) voor, maar Nibali doet het wel. Dat valt te prijzen en het is goed dat dat ook beloond wordt.

En wat betreft de Belgloze selectie van QS hier: iemand had het al over de publicitaire waarde van de Giro voor QuickStep - daar sluit ik me bij aan. Komt natuurlijk nog bij dat het niet eens door de VRT wordt uitgezonden. Door die rechten exclusief aan Eurosport te verkopen, snijdt RCS zichzelf mijns inziens in de vingers.
30 april 2018 17:44
Lijkt erop dat QS angst heeft om de enige ploeg te zijn die het op een sprint wil laten uitdraaien, en daardoor er maar meteen voor de volle 100% op inzet.
30 april 2018 18:21
Het ontbreken van die zogenaamde klassementsman is wellicht ook te wijten aan het feit dat De Plus in de lappenmand ligt.
30 april 2018 18:23
Schachmann kan ook wel wat in de bergen. Mooie Dark horse voor spelletjes.

Edit: en de oude Capecchi natuurlijk ook.
30 april 2018 18:24
Denk dat dat niet onterecht is wat je zegt jappe.
In de sprint etappes gaan we qs heel wat uurtjes op kop van peloton zien denk ik. Als je als andere ploeg een sprint wilt, moet je vooral zorgen dat er geen qs mee is in de ontsnapping lijkt me.
30 april 2018 21:23
Ik snap de algemene tendens niet, want Viviani is veruit de beste sprinter en hij heeft veruit de beste ondersteuning. QS kan hier zo met 4 ritzeges weg gaan en dat lijkt me dan een meer dan geslaagde Giro.
30 april 2018 21:35
Klassement rijden wordt ook overschat. QS heeft simpelweg geen renner die een Grote Ronde kan winnen. Dan zie ik ze liever voor etappes strijden dan voor een kleurloze top tien plaats in het klassement, zoals zoveel andere ploegen doen (*kuch* LottoNL *kuch*). Slechts een paar teams hebben een potentiële winnaar in dienst en Froome zal wellicht toch weer winnen. Die kerel is praktisch onverslaanbaar.
30 april 2018 23:30
Quickstep zal zijn etappewinst(en) wel weer meepikken. Echter wat mij betreft: hoe minder sprintetappes, hoe beter. Veel te saai om daarvoor naar een etappe van > 3 uur te kijken
1 mei 2018 00:14
Ja, gelukkig wachten ze in de bergritten niet telkens tot de slotklim om iets te doen.
1 mei 2018 00:25
@LucasR. de VRT kan toch een sublicentie kopen? en op welke manier snijdt RCS zichzelf in de vingers, dat zie ik niet zo. Had QS dan met een sterkere ploeg meegedaan of wat? Ze hebben niets te bieden op rondenniveau dat ook maar enigszins mee kan doe om de knikkers en kiezen daarom maar voor dit team. Waarbij dagsucces natuurlijk met Viviani niet uit te sluiten is. Maar voor een "grote" ploeg met een (heel) groot budget is het wel wat armoedig.
1 mei 2018 01:18
Ik las hier het woord derrièreveren en dat is toch nog een extra vermelding waard.

Door het uitvallen van De Plus een pure sprintersploeg, in de bergen gaat men best niet met de CEO van Lidl voor het scherm zitten :)
2 mei 2018 17:45
Stybar is best wel een kandidaat in die Siciliaanse heuvelritten.

Reacties zijn gesloten.