Giro 2016 in de weekenden op de NOS

vrijdag 15 april 2016 om 10:47
Giro 2016 in de weekenden op de NOS

Foto: ANSA/CLAUDIO PERI

De NOS zal dit jaar weer live-verslag doen van de Giro d’Italia. De omroep maakt vandaag bekend dat het naast het openingsweekend in Gelderland ook tijdens de weekenden op Italiaanse bodem live verslag doet.

De laatste keer dat de NOS de Giro live uitzond was in 2010. Toen ging de Italiaanse rittenkoers van start in Amsterdam en waren er aankomsten in Utrecht en Middelburg.

De Giro d’Italia 2016 start op vrijdag 6 mei met een tijdrit in de straten van Apeldoorn. De Giro verblijft drie dagen in Gelderland. De dagen erop volgen er etappes naar Nijmegen en Arnhem.

Dit artikel delen:

60 Reacties

Kingstown 15 april 2016 om 15:11

Ook eens met squadra.

Alsof het een prestatie is dat je in land X geboren bent en daarom je ook automatisch verbonden moet voelen met de mensen die in datzelfde land leven. Ik voel me sowieso veel meer thuis op andere plekken in de wereld dan dat ik in Nederland ooit zal doen.

Dat gezegd hebbende maakt het me bij commentatoren niet zoveel uit als ze lichtelijk chauvinistisch zijn. Dat ik de meerderheid van de mensheid niet begrijp doet niets er vanaf dat die meerderheid op TV wel bediend dient te worden.

Mensen die in een rijtje achter elkaar gaan lopen met de handen op elkaars schouders terwijl ze in rare oranje pakjes zijn uitgedost zal ik ook nooit begrijpen, maar blijkbaar beleven ze er plezier aan, dus soit. Ow en het schijnt gezellig te zijn. En als ik ergens allergisch voor ben dan is het gezelligheid.

Overigens hoort wmb elke (grote) wielerronde (en dus ook de Giro) in eigen land te starten en te finishen. Helaas beslist de commercie tegenwoordig anders.

LyndaLid 15 april 2016 om 15:24

Haha je klinkt als iemand om echt een gezellig avondje een biertje mee te drinken Kingstown, leuk gezelschap..

Kan me overigens best vinden in je thuisvoel-gedeelte, maar jij benadert het wel HEEL negatief allemaal. Je zou er bijna spontaan verdrietig van worden.

Het woord gezelligheid is helaas met Brabant verbonden, maar als Nederlander vind ik dat juist een schitterend fenomeen. Een woord dat eigenlijk niet te vertalen is, en puur positief is. Net even wat anders dan Apartheid.

klootje kriekeljon 15 april 2016 om 15:41

Kingstown +1

Om een verstandig persoon te citeren: als je tegenwoordig niet meer in de polonaise loopt bij Ik hou van Holland wordt je al cynisch genoemd.

Domheid regeert in Nederland.

Gonzalez_de_Galdeano 15 april 2016 om 15:52

Bij NOS moeten ze gewoon Smeets met Boogerd binnen halen om verslag te doen van de koersen.

Hakkie2 15 april 2016 om 16:26

@Gonzalez: helaas stopt Smeets er helemaal mee. Zondag nog de Amstel en in Rio het basketbal, dan stopt deze legende onder de commentatoren.

Jacco van Stierop 15 april 2016 om 16:44

Smeets is wel zo’n beetje de grootste reden die je kunt bedenken om niet af te stemmen op de NOS komende AGR.
Tenzij je je wilt verkneukelen over verhaspelde namen van renners en je met innig genoegen wilt aanhoren dat hij collega Ducrot nog steeds met Martijn aanspreekt. In dat geval kom je natuurlijk volledig aan je trekken.

oscarito1908 15 april 2016 om 16:44

Stopt Smeets er helemaal mee? Dat is dan geweldig nieuws. Wat een arrogante kwal.

blokkie5 15 april 2016 om 16:46

@Gonzalez_de_Galdeano & Hakkie2

Serieus? Mart Smeets? De man kan amper 5 renners uit het peloton herkennen, heeft geen achtergrond info over renners en lijkt de koers ook niet altijd helemaal goed te begrijpen.
Ik snap heel goed dat hij een sfeertje met zich mee brengt maar ik heb hem zo vaak fouten horen maken dat het mij irriteert.

Romāns Vainšteins 15 april 2016 om 16:57

Ik vind Smeets herhaaldelijke verhaspelen van namen en het totaal niet up-to-date zijn van het hedendaagse wielrennen persoonlijk vermakelijker dan het nationalisme van dhr Wuyts.
Ik hou van Nederland in al haar diversiteit maar heb relatief weinig op met juichen voor landgenoten, wel ietsiepietsie maar vrij weinig.

tendam 15 april 2016 om 17:03

@heuvelcolombia
Jij steunt blijkbaar ook renners met een bepaald vlaggetje voor hun naam, dus wat begrijp je eigenlijk niet aan chauvinisme?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair