Giro 2016: Ciccone zwaait ziek af
foto: Sirotti
vrijdag 27 mei 2016 om 09:30

Giro 2016: Ciccone zwaait ziek af

Voor Giulio Ciccone zit de Giro d’Italia 2016 erop. De 21-jarige neoprof van Bardiani-CSF kampt met maag- en darmproblemen, meldt zijn ploeg in een persbericht. De jonge Italiaanse klimmer zegevierde nog in de tiende etappe naar Sestola. Hij stond zestigste, op meer dan twee uur achterstand.

Gezondheid voorop
De zogenaamde GI-aandoeningen spelen sinds afgelopen dinsdag. De beslissing om Ciccone naar huis te laten gaan kwam er na overleg tussen teamarts Giampaolo Benini en het management van het #GreenTeam. Zij kiezen ervoor om de gezondheid van haar renner te waarborgen, om zo verdere problemen te voorkomen. De 21-jarige klimmer ondergaat op zeer korte termijn een aantal klinische testen om te bepalen hoe zijn herstelprocedure eruit ziet. Mede dankzij zijn goede optreden in deze Giro, wil Bardiani-CSF na amper vijf maanden dienstverband het contract met Ciccone al openbreken en verlengen tot en met 2019.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 09:35
Er zullen vandaag nog wel meer slachtoffers vallen. Allemaal van slag door het ziedende tempo gisteren van een afzwaaier, waardoor ze geen tijd hadden om eten en drinken tot zich te nemen en om afscheid te nemen van de restanten daarvan. Plus misschien ook wel een beetje de vermoeidheid natuurlijk, na drie weken koers.
27 mei 2016 09:38
3-jarig contract, Giulio denkt even te chillen.
27 mei 2016 09:52
Hij heeft meetings met alle WT-ploegen die hem willen contracteren. Talentje hoor.
27 mei 2016 09:53
Giulio Ziekone is nooit grappig.

Op zich geen ramp dit, het Italiaanse seizoen gaat in september pas weer verder dus plenty of time.
27 mei 2016 10:35
Jammer, had toch graag wat meer van hem gezien in het hooggebergte.
Hopelijk blijft Kruijswijk van maag- en darmklachten bespaard de komende dagen!
27 mei 2016 11:43
Leuke renner als maatje voor Battaglin bij TLJ... maar misschien al wel wat duur inmiddels....
27 mei 2016 12:02
haal hem maar niet binnen als TLJ zijnde. Die wil niet voor een kopman rijden, getuigen zijn rit met pirazzi.
27 mei 2016 12:43
@Sehiroth,

Waar slaat dat nou weer op? Ciccone had de hele klim op kop gereden tot aan Pirazzi's demarrage waar alleen Ciccone en Cunego konden volgen. Ciccone werd toen weer op kop gezet tot aan de bergsprint, waar Pirazzi gewoon niet kon en dus Ciccone maar moest proberen Cunego nog te verslaan. In de afdaling maakt Pirazzi een fout waardoor Cunego en hijzelf bijna vallen, Ciccone rijdt weg doordat hij er niks mee te maken had. Later valt Pirazzi weer en dan zijn de kansen voor hem al verkeken.
Bardiani is zelfs zo blij met Ciccone dat ze iets doen wat niet mag, weet niet of ze daar voor gestraft zijn.
Kortom: Heeft in dienst van Pirazzi gereden maar knecht was beter dan kopman. Rijdt weg door fout kopman. Kan probleemloos naar overwinning fietsen.

Reacties zijn gesloten.