Giro 2016: Caleb Ewan naar huis

vrijdag 20 mei 2016 om 12:43
Giro 2016: Caleb Ewan naar huis

Caleb Ewan houdt de Giro voor gezien. De 21-jarige Australiër is vandaag niet meer van start gegaan in de dertiende etappe. Ewan gaf in een eerder stadium al aan dat hij waarschijnlijk slechts twaalf etappes zou rijden.

Ewan was bezig aan zijn eerste Giro. De sprinter reed vier keer bij de beste tien. Gisteren werd hij nog tweede in Bibione.

In totaal zijn er vier renners die vandaag niet van start gingen. Bij Lotto Soudal stappen André Greipel en Jürgen Roelandts niet meer op, terwijl de Italiaan Nicola Ruffoni (Bardiani CSF) ziek opgeeft. Het totaal aantal uitvallers komt hiermee op 21, waardoor er nog 177 renners in koers zijn.

Dit artikel delen:

10 Reacties

schlossborn1995 20 mei 2016 om 12:57

zo komt Hofland steeds dichter bij een overwinning.

Mark 20 mei 2016 om 13:31

Tja, Nizzolo krijgt het zo toch wel bijna cadeau die puntentrui.

Marakus 20 mei 2016 om 13:52

Leuke renner en nog jong natuurlijk evengoed ben ik van mening dat renners een grote ronde niet zomaar vroegtijdig zouden mogen verlaten. Wanneer je start in een ronde dan doe je dit met de intentie deze uit te rijden. In overleg met de organisatie zou je bij ziekte en of blessures de ronde wel moeten kunnen verlaten natuurlijk. Zonder dit overleg mag er van mij (bijvoorbeeld) een flinke boete komen. De situatie zal waarschijnlijk ontstaan dat renners dingen gaan verzinnen zogenaamd ziek zijn etc. prima die glippen er misschien tussendoor maar na een paar keer gelooft niemand dat meer natuurlijk.

Ik vind het ven weinig respect betuigen naar in dit geval de Giro. Hetzelfde gaat op voor Greipel en Kittel, rij dan de ronde van Californië als voorbereidingskoers ook mooi en duurt een week. Helemaal voorkomen doe je niet maar er mag best iets aan gedaan worden.

GreenDay 20 mei 2016 om 14:28

Als het nog even doorgaat aan dit tempo, blijven er binnen 3 dagen geen sprinters meer over en hoeft Kruijswijk geen 6 minuten te pakken op het einde. Laat hem dan maar gewoon telkens de peletonsprint winnen!

Rhohan 20 mei 2016 om 14:29

@Marakus:
Die jongen is 21 jaar hè en dit jaar zijn er nogal wat evenementen die ons resten. Sowieso is er nog maar weinig eer voor die jongen te behalen en denk niet dat ze hem in deze fase bij de Giro gaan missen.

Marakus 20 mei 2016 om 15:44

@Rhohan, dat maakt toch niet uit er rijden wel meer jonge jongens rond die de Giro uitrijden. Ewan zou dat ook prima kunnen anders moet je niet starten. Dat er nog weinig eer te behalen valt mag ook niet uitmaken dat is voor de meeste renners zo. De klimmers rijden ook gewoon de vlakke etappes ;) maar zonder gekheid ik vind dit niet alleen voor Ewan ik vind dit voor alle renners die ‘gewoon’ vroegtijdig een grote ronde verlaten.

TeamNL 20 mei 2016 om 16:03

Volgende keer de derde en eerste week omdraaien dan blijven de sprinters wel thuis.

Die puntentrui heeft totaal geen waarde.

Vic413 20 mei 2016 om 17:30

Nizzolo de puntentrui cadeau krijgen? Ik dacht het niet! Hij is tenminste van plan om deze lastige Giro uit te rijden, wat voor de anderen niet durven.

Romāns Vainšteins 20 mei 2016 om 20:35

Het is wel echt een leuke spurter, die doet de vuelta en WK mag ik aannemen ?

Cyclingbruh 20 mei 2016 om 21:40

@RV

Weet niet of die een grote kans maakt op het WK. De Vuelta zal die vast en zeker wel doen ja, maar op zo’n parcours zijn er toch al een stuk of 5-10 grotere kanshebbers. Viel deze giro ook wel weer te zien dat die nog minder is tegen het absolute sprintgeweld.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair