Gilbert zesde in laatste koers op Belgische bodem: “Ik moet iedereen bedanken”

dinsdag 4 oktober 2022 om 17:27
Gilbert zesde in laatste koers op Belgische bodem: “Ik moet iedereen bedanken”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert reed vandaag met Binche-Chimay-Binche zijn laatste koers op Belgische bodem en deed dat zeer verdienstelijk. Wat heet, de renner van Lotto Soudal maakte in de finale deel uit van de voorste groep en kwam als zesde over de streep.

Na afloop keek Gilbert in een flashinterview terug op zijn laatste Belgische wedstrijd. “Ik slaagde er in om in de finale weg te rijden met een groepje en het zag er goed uit, tot Christophe Laporte aanviel. Hij reed weg met Rasmus Tiller en we bleven vervolgens hangen op enkele seconden. Ik dacht dat we nog zouden terugkeren, maar ze bleven vooruit. Dat is jammer, maar ik kon wel zoals gehoopt meedoen in de finale.”

Gilbert wist een sterke race nog te bekronen met een ereplaats, al streeft hij als geboren winnaar naar meer. “Ik was vandaag actief en heb mijn rol kunnen spelen. Dat heeft de ploeg ook gedaan, maar uiteindelijk kopen we weinig met een zesde plaats. Ik heb wel genoten van de koers. Er was veel volk. Ik moet iedereen bedanken. Emoties? Nee, ik heb in een carrière van twintig jaar al veel meegemaakt. Ik kan het allemaal goed plaatsen.”

Gilbert en wereldkampioen Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

De 40-jarige Gilbert heeft zijn laatste koers in België dus gereden, maar zal nog twee keer in actie komen voor zijn wielerpensioen. Donderdag zal hij nog deelnemen aan Parijs-Bourges, om dan zondag zijn carrière af te sluiten in Parijs-Tours. “Ik voel me nog goed. Er staan nog twee mooie koersen op het programma”, blijft hij ambitieus.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sjaak P 5 oktober 2022 om 15:58

Hoe wordt je fan.
Tour 2005, laatste etappe naar Parijs, het regent pijpenstelen en de wegen zijn glad. Armstrong dicteert: en bloc naar de CE, de wedstrijd geneutraliseerd.
Eén jonge renner denkt daar anders over, en rijdt weg. De luitenants van Discovery zullen de snotaap wel even tot de orde roepen, zetten de achtervolging in, en gaan in een bocht tegen het asfalt.
Gilbert, altijd koers.

2
Zwarte panter 4 oktober 2022 om 17:29

Klasbak eerste klas een erelijst van hiervtot Tokio en terug! Nooit excuses

1
lemmens 4 oktober 2022 om 19:15

Wat zou het prachtig zijn, nog één keer winnen in Tours. Waar het (min of meer) allemaal begon. Ik gun het hem van harte!

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 4 oktober 2022 om 19:20

Zou hij het aandurven?

1
Mwielerfan 4 oktober 2022 om 23:01

Ja inderdaad, in ieder geval begon zijn wonderperiode daar met 4 overwinningen in het najaar daar

1
roburger 5 oktober 2022 om 11:44

Echt bijzonder dat Gilbert nog op zo’n hoog niveau meedoet! Wat een legende

1
Promiz Rigloc 5 oktober 2022 om 12:17

Ik geniet altijd van het wielrennen, maar de laatste paar weken nog extra intens in de wetenschap dat dit dus echt de laatste races zijn van enkele “geweldenaren”.

Zo’n Nibali die gisteren alles op alles zet in de laatste paar km van de Tre Valle Varesine, een Valverde die resultaten wegzet alsof hij terug neoprof is. Gilbert gun ik een prachtig afscheid aankomende zondag.

De kans is zeer, zeer gering uiteraard, maar och wat zou het toch mooi zijn mocht hij nog één keer het podium op mogen. ♥

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone