Gilbert: “Heb me echt rot gevoeld”

woensdag 9 december 2009 om 14:56

Hoewel Philippe Gilbert kan terugkijken op een uitstekend wielerjaar, met onder andere winst in een Giro-etappe, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije, had hij het in het begin van het jaar knap lastig om zijn plaats te vinden bij Silence-Lotto. Dat staat vandaag te lezen in een interview in Het Laatste Nieuws.

“De eerste drie maanden bij Silence-Lotto waren de slechtste uit mijn carrière. Ik heb me toen echt rot gevoeld. Niemand luisterde naar me, niemand vroeg me wat. ‘Wat doe ik in godsnaam in deze ploeg? Waarom heb ik hier getekend?’, zat ik me op een bepaald moment af te vragen”, onthult Gilbert.

De situatie veranderde wel volledig na zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen. “Ik wilde hard werken en resultaten neerzetten, maar de ploeg ging daar te weinig in mee. Het was vechten tegen de bierkaai. Tot de dag dat ik derde werd in de Ronde van Vlaanderen. Plots kreeg ik wel inspraak”, aldus de 27-jarige Waal.

“Het was een gebrek aan professionalisme. Volgens mij speelde de erfenis van McEwen de ploeg te veel parten. Ze waren het gewoon om te werken voor een spurter, wat relatief simpel is. Ik ben een ander type renner, die de koers graag hard maakt. En dat is ingewikkelder”, zo zegt hij nog.

“Ik zou aanvankelijk enkel de Gold Race en de Waalse klassiekers rijden. Tot mijn grote vreugde mocht ik dan toch aanzetten in de Ronde. De koers die ik altijd al wilde rijden en waarvan ik nu al tien jaar lang overtuigd ben dat ik ze op een mooie dag zal winnen”, besluit Gilbert.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone