Gilbert: “Er werd nogal veel naar mij gekeken”

zaterdag 19 maart 2011 om 21:45

Vandaag kreeg Philippe Gilbert een uitgelezen kans om Milaan-Sanremo bij te schrijven op zijn palmares. De Belg maakte deel uit van de elitegroep die streed voor de zege, maar was op het einde niet opgewassen tegen het snelle eindschot van Matthew Goss. “Als je start om te winnen, kan je met de derde plaats niet helemaal tevreden zijn”, klonk het na de wedstrijd.

“Het was niet gemakkelijk voor mij. Ik zat een beetje geïsoleerd in de finale, en bovendien werd er nogal veel naar mij gekeken door de anderen”, analyseerde Gilbert de koers bij Sporza. “Ook op de Poggio, waar ik toch wel een sterke ploeggenoot had kunnen gebruiken. Ik versnelde op het steilste stuk, maar ik kon geen kloof slaan.”

Daarna was het beste eraf bij Gilbert. “Na bijna 300 kilometer begonnen de inspanningen door te wegen. Toch had ik nog de kracht om het in de slotkilometers te proberen. Ik sloeg een klein gaatje, maar toen kwam mijn ‘vriend’ Pozzato me halen”, luidt het ironisch. “In de sprint was Goss, die zich rustig had kunnen laten meedrijven, gewoon de snelste.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone