Gijs Leemreize vijfde in Ronde de l'Isard, een-tweetje voor talenten Lotto Soudal

zondag 20 september 2020 om 21:13
Gijs Leemreize vijfde in Ronde de l'Isard, een-tweetje voor talenten Lotto Soudal

Xandres Vervloesem in 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Lotto Soudal U23 heeft een ijzersterk optreden in de Ronde de l’Isard opgeluisterd met de eindzege en een tweede plaats in het eindklassement. Xandres Vervloesem (20) reed op de slotdag van de Franse rittenkoers voor beloften zijn landgenoot Sylvain Moniquet (Groupama-FDJ U23) uit de leiderstrui.

In de bergachtige slotrit naar Saint-Girons ging de ritzege naar de solerende Ier Ben Healy, maar de strijd om het klassement was ook zeer spannend. Moniquet verloor bijna zes minuten en daar profiteerden de Lotto Soudal-talenten van. Vandenabeele werd vierde in de rit en pakte 16 seconden op Vervloesem, maar dat was niet genoeg om Vervloesem van de eindzege te houden.

Onderaan de streep hield Vervloesem vijf seconden voorsprong over op Vandenabeele. Thuisrijder Alan Jousseaume (Vendée U) mocht als nummer drie mee het podium op achter de Belgen. Gijs Leemreize (Jumbo-Visma Development) was de beste Nederlander in het eindklassement op de vijfde plek. Moniquet, die dus als leider begon aan de slotdag, moest genoegen nemen met de zevende plek.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Verweggistan 20 september 2020 om 22:21

Kan John er nog twee doorschuiven

0
xistnc 20 september 2020 om 22:25

Vervloesem komt een beetje uit de lucht vallen, maar Vandenabeele rijdt al een tijdje erg sterk. Nog maar eens wat goeie jongen Belgen in aantocht.

0
Maillot à Pois 20 september 2020 om 22:59

Vervloesem reed als junior een aantal veelbelovende resultaten bij elkaar in 2017 en 2018.
Zijn eerste jaar bij de beloften werd door een combinatie van factoren een rampjaar en zijn contract bij Sunweb Development werd eind augustus voortijdig ontbonden.
Je leest er hier meer over:
https://wielerverhaal.com/2020/05/05/antwerpse-klimbelofte-verklaart-contractontbinding-mijn-waarden-en-normen-kregen-geen-aandacht/

0
Merzbow 21 september 2020 om 00:15

Als Belg zijnde ben ik hier uiteraard heel tevreden mee. 3 Belgen in de top 10 is een mooi resultaat. Al konden het er ook 4 zijn aangezien Maxim Van Gils (3de in Le Tour de Savoie Mont Blanc) in de rit van zaterdag alles of niets speelde en het op niets uitdraaide en dus heel wat tijd verloor.

Vraag me wel af of Moniquet iets heeft voorgehad aangezien hij zoveel tijd verloor vandaag.

Dan hebben we hier ook nog Verschaeve.

Maar zoals altijd blijft het hier afwachten. Het is al jaren dat we hier fantastische klimmers hebben bij de beloften en eens bij de profs ze het niet kunnen waarmaken. Wat in Nederland dan weer niet het geval is.

Maar hopelijk gaan de ogen hier bij de KBWB eindelijk open en dat niet alles draait om die klassiekers.

0
boenk 21 september 2020 om 00:55

Beiden grotere talenten dan Moniquet, Goosens en vermoedelijk ook Verschaeve. Maar toch nog een trapje onder Van Wilder.

Ik had meer verwacht van Van Gils maar wist niet dat die gepokerd had. Jammer.

Bij de junioren was Vervloesem trouwens de betere van Vandenabeele. Op dit moment lijkt het omgekeerd, maar kan te maken hebben met zijn verloren jaar bij Sunweb.

0
Thoin 21 september 2020 om 11:23

Moniquet reed vorig jaar ook een sterke Toekomstronde samen met Van Wilder.
Over Goosens heb je gelijk en Verschaeve is iemand die op klimklassiekers gaat mikken. Dus rondes lijken mij niet zijn doel.

0
boenk 21 september 2020 om 15:23

Ook daar was Moniquet een niveau of twee lager en hij is een stuk ouder ook nog. Ik denk dat Vandenabeele en Vervloesem het niveau van Vansevenant zullen blijken. Ik zie één van beiden ook naar Quickstep trekken. Hebben allebei in de Belgische ploeg met Evenepoel gezeten in de junioren.

0
Merzbow 22 september 2020 om 21:39

@Thoin

Ik weet niet of Verschaeve enkel voor dat gaat gaan. Werd vorig jaar toch 9de in de Giro Ciclistico d’Italia. Was toen trouwens de beste Belgische prestatie ooit. Tot dit jaar uiteraard aangezien Vandenabeele 2de werd.

En dit jaar nog 15de in Le Tour de Savoie Mont Blanc. Zou toen hoger hadden kunnen eindigen, maar was als ik me niet vergis gevallen in de voorlaatste rit en had last van zijn heup. Won daar trouwens ook de 2de rit.

0
Grobbel 21 september 2020 om 07:58

Ik vind het overigens wel weer moeilijk in te schatten wat dit soort prestaties nog precies waard gaan zijn, aangezien er al een aantal jaren een serieuze kaalslag gaande is in deze categorie. Als er zoveel junioren of eerstejaars beloften direct naar de profs worden overgehemeld zoals in de laatste jaren dan schuift vanzelf de linie daaronder door naar de overwinningen – maar het is moeilijk te zeggen of ze dan ook de potentie hebben om toppers te worden bij de elite.

0
xistnc 21 september 2020 om 09:25

‘overgehemeld’, mooi.

0
Drossard Kudus 21 september 2020 om 09:32

Valentin familie van Aurelien? Misschien krijgen we dan binnenkort het duo Aurelien & Valentin Paret-Peintre, van naam toch zeer mooi.

0
ZwartebroekengeIetrui 21 september 2020 om 09:36

Broertje van inderdaad. Ook een goede klimmer, wist de vorige rit te winnen en hier een keurige derde plek.

0
boenk 21 september 2020 om 15:24

Ik dacht één van drie broers?

0
Merzbow 22 september 2020 om 21:30

@boenk

Er is inderdaad nog een 3de Paret-Peintre. Doch die is van het vrouwelijk geslacht. Maeva genaamd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone