Giant-Alpecin voegt Deen Bennekou toe aan coachingsstaf

donderdag 15 oktober 2015 om 15:47
Giant-Alpecin voegt Deen Bennekou toe aan coachingsstaf

Foto: Sirotti

Giant-Alpecin heeft coach Morten Bennekou aangetrokken. De Deen maakt de overstap van de Deense wielerbond, waar hij werkzaam was als bondscoach van de beloften en als hoofd opleidingen voor het wegwielrennen.

Giant-Alpecin is blij met de komst van de ervaren Bennekou. “Hij heeft goed werk verricht in Denemarken, door veel renners naar het profniveau te begeleiden en een sterke en stabiele structuur neer te zetten bij de bond”, zegt hoofdcoach Rudi Kemna in een persbericht. “We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Bennekou werkte dertien jaar lang bij de Deense bond en had het daar nog uitstekend naar zijn zin. “Maar toen deze kans zich aandiende, heb ik besloten om de uitdaging aan te gaan. Ik had zeker niet tegen elk team zomaar ‘ja’ gezegd.”

Bij Giant-Alpecin komt Bennekou zijn landgenoot Søren Kragh Andersen tegen. Het Deense talent tekende onlangs een contract voor twee seizoenen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SolerEritrean 15 oktober 2015 om 15:52

Deense jeugd idd al een paar jaar fantastisch. Doorbreken wel iets anders

vlek 15 oktober 2015 om 15:55

Ze maken wel werk van het verbeteren van de talentbegeleiding. Deze man zal samen met Van Dongen daar zeker voor een verbetering moeten kunnen zorgen. Waarschijnlijk hebben ze zelf ook de analyse gemaakt dat de ontwikkeling van de talenten in de breedte wat achter bleef bij de verwachtingen en hebben daar nu gericht naar versterkingen van de begeleiding gezocht. Goede zaak!

Hakkie2 15 oktober 2015 om 16:04

Deense jeugd wordt misschien wel te goed begeleid. Daardoor is er nauwelijks groeimarge meer als ze naar de profs gaan. Hetzelfde kon ook lang van Rabobank opleiding gezegd worden.

Ik denk wel dat deze man een goede aanvulling is voor Alpacin, net als Van Dongen. De (super)talenten die ze de laatste jaren aan trokken wisten toch niet echt door te breken.

Soigneur 15 oktober 2015 om 16:22

Kijk hebben ze bij Alpecin toch goed geluisterd naar de kritiek van Lefevre

Arema Pro Cycling Team 15 oktober 2015 om 16:41

Op zich goede zaak,maar zo langzamerhand zijn er meer coaches/begeleiders bij G-A dan renners..

Javier 15 oktober 2015 om 18:10

Pfff wat een geweldige ploeg is dit toch. Wat een prachtige aanpak. Genieten. Ben heel benieuwd hoe deze samenwerking uit gaat pakken!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair