Gianni Savio ontfermt zich over talentvolle broertje Egan Bernal

dinsdag 15 december 2020 om 09:17
Gianni Savio ontfermt zich over talentvolle broertje Egan Bernal

Koerst Egan Bernal (centraal) in de toekomst samen met zijn broer? - foto: Cor Vos

Egan Bernal schittert al enkele jaren in Europa, maar wellicht zien we over vijf tot tien jaar nog een Bernal in het profpeloton. De 15-jarige Ronald Stiven Bernal, het jongere broertje van de Tourwinnaar van 2019, maakt namelijk ook de oversteek naar Europa.

De nog piepjonge Ronald Stiven Bernal zal in Europa nog niet voor een jeugdploeg uitkomen, maar zal zeker niet aan zijn lot worden overgelaten. Bernal junior hoopt onder de vleugels van Gianni Savio verder te groeien als wielrenner. “Egan heeft besloten dat zijn broer Ronald Stiven naar Italië zal komen om onder onze leiding te koersen”, zo laat Savio weten aan Tuttobiciweb.

Savio slaagde er als teammanager van Androni Giocattoli-Sidermec in om een nog jonge Egan Bernal naar Europa te halen. De Colombiaan reed twee seizoenen onder de vleugels van Savio, boekte heel wat successen en werd uiteindelijk opgepikt door het grote Team Sky, nu INEOS Grenadiers. Nu zal Savio zich ontfermen over zijn jongere broertje.

Sterke sprint 
Savio: “Ronald staat te boek als een talent en volgens Egan is hij echt heel erg sterk. Hij beschikt, in tegenstelling tot Egan, over een hele sterke sprint. Hij is in een klein groepje in staat om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Ik hoor heel goede verhalen over hem en kan niet wachten om met hem samen te werken. We zullen hem zo goed mogelijk begeleiden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

boehoe 15 december 2020 om 09:49

Een foto van Savio of het broertje leek me passender.

Cochise 15 december 2020 om 10:32

+1 beide fotogeniek!

Als Savio talentvolle tieners in huis gaat nemen, zou hij dan de kleine Rujano (nuja, de jonge Rujano) ook niet kunnen kopen?

Frank V 15 december 2020 om 13:24

Bernal in z’n Androni tijd nog beter.

VespavanBern 15 december 2020 om 10:50

Altijd interessant, zo’n jongen van 15/16 jaar die meteen word gezien als the next best. Vrijwel alle renners die uiteindelijk een top prof worden groeien pas echt door als 2e jaars junior of belofte. Maar mijn ongelijk word graag bewezen, worden grappige taferelen tijdens de tour dan; ‘Bernal gaat! Wie gaat hem halen? Het is Bernal die reageert! Oelala! Bernal pareert Bernal!

elrio 15 december 2020 om 12:12

Een beetje zoals Yatessen komend jaar

Domestique 15 december 2020 om 12:27

The Ronald.

doorak 15 december 2020 om 18:50

Leuk nieuwtje, mede ook hoe Savio bezig blijft talent aan zich te binden.

Anderzijds een wonder dat de vaste criticasters niet ageren wat dergelijk nin nieuws hier doet omdat het om een 16 jarige gaat die er nog lang niet is en totaal onbekend.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair