Brambilla zet handtekening onder nieuw contract bij Trek-Segafredo

zaterdag 26 oktober 2019 om 09:56
Brambilla zet handtekening onder nieuw contract bij Trek-Segafredo

Gianluca Brambilla - foto: Cor Vos

Gianluca Brambilla weet waar hij volgend seizoen rijdt: de Italiaan heeft namelijk bijgetekend bij Trek-Segafredo. Dit vertelt hij aan TuttoBici.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Brambilla rijdt sinds 2018 bij de formatie van Luca Guercilena. Hij werd de afgelopen maanden in verband gebracht met Israel Cycling Academy, maar de 32-jarige heeft onlangs besloten om ploegmaat van Bauke Mollema te blijven.

Brambilla vertelt daarnaast dat hij tevreden is over het afgelopen seizoen, maar dat hij een zege miste. “Volgend seizoen wil ik graag weer met mijn armen in de lucht over de finishlijn gaan. Ik offer vaak mijn eigen kansen op, maar ik mis de voldoening van het winnen.” Zijn laatste zege dateert van 2016, toen hij nog voor Quick Step reed.

Brambilla gaat in het gesprek ook in op de komst van Vincenzo Nibali naar de Italiaans-Amerikaanse WorldTour-ploeg: “Ik hoop komend jaar een van zijn knechten te worden. Ik heb in het verleden al voor Rigoberto Urán gereden, dus ik denk dat ik weet wat nodig is om nuttig te zijn voor grote kopmannen.”

Dat zal dan misschien wel tijdens de Giro d’Italia zijn. “Ik heb het parcours van de Giro d’Italia nog niet goed bestudeerd, maar ik denk wel dat deze ronde in mijn plannen voor zal komen. Er zal een etappe zijn die begint in Bassano del Grappa en dat blijven mijn thuiswegen, zelfs nu ik al jaren in Monte Carlo woon.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ifor 26 oktober 2019 om 10:06

‘Ik heb voor Uran gereden’, dus afgelopen giro was hij geen knecht voor Mollema?

0
Scott Sunderland 26 oktober 2019 om 10:09

Misschien in de zin van dat hij potentiële winnaars van grote rondes bedoelt ? Daar valt Mollema niet onder, hoe goed hij ook is.

0
Charlie33 26 oktober 2019 om 10:06

Leuk voor Gianluca doe de groeten aan Steven

0
Scott Sunderland 26 oktober 2019 om 10:07

Hij werd heel sterk aan dat Hongaarse ploegje gelinkt lange tijd. Dat vond hij wellicht toch te onzeker ? Gevoelsmatig vind ik hem de laatste jaren tegenvallen. Iemand waar meer van werd verwacht.

0
Viktrodriguez 26 oktober 2019 om 23:15

Of het was niet meer dan een wild gerucht. Hebben die überhaupt wel een PCT-aanvraag gedaan? Dat is de eerste vereiste voor deelname.

0
Japsie 26 oktober 2019 om 10:45

Achternaampje in de titel is wel zo professioneel

0

Headlines

Populair

Materiaalzone