Giacomo Nizzolo maakt voorjaarsprogramma bekend

zondag 24 januari 2021 om 12:04
Giacomo Nizzolo maakt voorjaarsprogramma bekend

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo begint het nieuwe wielerseizoen in de Ster van Bessèges, zo laat hij weten in gesprek met Tuttobiciweb. De Europese kampioen richt zich verder onder meer op Milaan-San Remo en de Giro d’Italia.

In de Ster van Bessèges (3-7 februari) zal Nizzolo zijn eerste wedstrijdkilometers van 2021 afwerken. De Italiaanse sprinter zal vervolgens deelnemen aan de Clásica de Almería, de UAE Tour, Parijs-Nice en Milaan-San Remo. Nizzolo zal ook meedoen aan meerdere kasseiklassiekers.

“Ik zal ze niet allemaal betwisten, maar ik wil toch zeker Gent-Wevelgem rijden. Ik zal wellicht ook deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.” Nizzolo hoopt als Italiaan natuurlijk ook te schitteren in de Giro d’Italia. “De ambitie is om in mijn thuisland die Europese trui te showen.”

Latere doelen
De 31-jarige renner rept verder met geen woord over de Tour de France, al liet hij eerder wel weten dat de Ronde van Frankrijk eveneens een optie is. De voor Qhubeka ASSOS uitkomende Nizzolo was vorig seizoen succesvol in de Tour Down Under en Parijs-Nice. De rappe man wist ook het Italiaans als het Europees kampioenschap achter zijn naam te zetten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Rawolf 24 januari 2021 om 13:07

Als enig kopman bij zo’n kleinere ploeg kom je vaak in de verleiding het beste programma te kiezen, zo ook Nizzolo. Dit zal flink ten kosten gaan van zijn prestaties, UAE tour en Parijs Nice rijden zoveel topsprinters… daar gaat hij niks winnen. Waarom dan niet focussen op wedstrijden waar je wel kan winnen, nu word het heel karig.

Ab Normaal 24 januari 2021 om 14:22

Helemaal eens! Ook in de Ronde en Roubaix heeft hij geen kans,
Wel in DDV bijvoorbeeld en KBK. Door de grote wedstrijden te kiezen weet hij ook zeker dat hij weinig gaat winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair