Giacomo Nizzolo breekt sleutelbeen bij val op training

maandag 14 november 2022 om 12:29
Giacomo Nizzolo breekt sleutelbeen bij val op training

foto: Cor Vos

Pech voor Giacomo Nizzolo: de Italiaanse sprinter heeft zondag bij een val op training zijn sleutelbeen gebroken. Dat laat zijn werkgever Israel-Premier Tech weten via social media.

De 33-jarige Nizzolo was zondag in Zwitserland aan het trainen met het oog op komend seizoen, maar kwam ten val en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Al snel bleek Nizzolo last te hebben van een niet-verplaatste sleutelbeenbreuk. De rappe Italiaan hoeft niet onder het mes, maar zal de komende weken wel moeten rusten.

Voorbereiding 
“Giacomo zal nu zijn rust pakken, om vervolgens zo snel mogelijk weer op de fiets te kruipen. Deze blessure heeft verder geen gevolgen voor zijn voorbereiding richting 2023”, geeft Israel-Premier Tech aan in een persbericht.

Nizzolo kampte eerder dit jaar ook al met fysieke malheur. Bij een valpartij in Milaan-San Remo liep de sprinter namelijk een breukje op in zijn linkerpols. In het najaar kwam hij nog een keer ten val in het Circuit Franco-Belge, maar ditmaal kwam Nizzolo met de schrik vrij. De voormalig Europees kampioen kwam in 2022 maar één keer als winnaar over de streep: in de Vuelta a Castilla y Leon won hij de openingsetappe.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 14 november 2022 om 14:45

Nizzolo leek even de aansluiting te maken met de allerbeste sprinters, maar inmiddels hoort hij daar niet meer bij. Goede sprinter in de B categorie, waar ook renners als Coquard, McLay en Mezgec toe behoren.

0
Lo squalo del lago di confine 14 november 2022 om 16:10

Vermoed dat als ie naar een andere ploeg gaat hij binnen een maand weer een A-sprinter is…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone