Giacomo Nizzolo aarzelde in de sprint: “Maar uiteindelijk was ik de gelukkige”

woensdag 26 augustus 2020 om 17:12
Giacomo Nizzolo aarzelde in de sprint: “Maar uiteindelijk was ik de gelukkige”

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo sprak van een ongelooflijke dag nadat hij in Plouay het Europees kampioenschap in zijn zak had gestoken. Voor al het harde werk de hele dag was de Italiaan zijn landgenoten buitengewoon dankbaar.

“Ik kreeg de perfecte lead-out van de ploeg, maar eigenlijk hebben ze de hele dag uitstekend gewerkt”, zei Nizzolo, nadat hij in de eindsprint Arnaud Démare en Pascal Ackermann nipt voorbleef. “Het was erg close. Ik dacht dat ik geen goede laatste jump had, maar uiteindelijk was ik wel de gelukkige. Ik verloor hier een paar jaar geleden met zo’n klein verschil (in de GP Ouest France-Plouay van 2013, red) en vandaag won ik juist, dus ik ben blij.”

Dat de Italianen vooraf een plan hadden, vertelde hij. “Als we in de laatste ronde nog samen zouden zijn, gingen we voor een sprint. En dat is wat we hebben gedaan. We deden het geweldig. Zoals ik al zei, ik ben zo trots op mijn team. Ze hebben ongelooflijk werk verzet vandaag. En nu ga ik als de Europese kampioen naar de Tour de France. Dat wordt zeker een mooi avontuur met deze trui.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 26 augustus 2020 om 17:16

Die laatste jump, wat een echte massaspurter van een snelle finisher onderscheidt, redde hem. Mooi gedaan en nu gaan voor de tourrit, al moet het in een wat grotere vlucht, waaier etappe of pas in Parijs.

$kedel 26 augustus 2020 om 17:40

Die trui zullen we niet veel vooraan gaan zien vrees ik..

Anthony Roux heeft zich ook nog even van zijn beste kant laten zien overigens:p
https://www.dumpert.nl/item/7974021_3c883e75

Explorer 26 augustus 2020 om 18:17

Dumper de baggersite van Nederland. Wat een kl*tesite is dat toch vol met 12 jarige pubers. Verschrikkelijk.

Ontopic: dat wordt een nieuwe bril voor iemand, wat een kansloze actie van roux

Maglia Rosa 26 augustus 2020 om 18:46

Verrassend sterk seizoen van Nizzolo. Leek nooit te kunnen winnen, maar dit jaar is het ineens continu raak en niet eens in de kleinste koersen.

Romāns Vainšteins 26 augustus 2020 om 18:53

Gelukkig heeft hij het Milaantrauma van zich afgeschud waar hem een giro etappe in tricolore ontnomen is.

SteelHorseCowboy 28 augustus 2020 om 19:06

Hij aarzelde in ieder geval niet om flink de deur dicht te gooien en van zijn lijn af te wijken. Maar omdat vd Poel inhoudt en niet valt mag dat dan kennelijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair