Gevallen Sep Vanmarcke laat Gent-Wevelgem links liggen

zaterdag 30 maart 2019 om 09:00
Gevallen Sep Vanmarcke laat Gent-Wevelgem links liggen

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke laat Gent-Wevelgem aan zich voorbij gaan na zijn valpartij in de E3 BinckBank Classic. Hoewel de Belg van EF Education First geen breuken opliep bij zijn val, bezeerde hij wel zijn enkele ribben, knie en enkel. Mogelijk keert hij in Dwars door Vlaanderen terug in de koers.

Vanmarcke moest de E3 BinckBank Classic vroegtijdig beëindigen, toen hij op ruim 85 kilometer van de streep ten val kwam en moest opgeven. Daarop werd hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Oudenaarde. Er kwamen geen breuken aan het licht, wel waren enkele ribben gekneusd en waren zijn knie en enkel gezwollen.

Hoewel Vanmarcke aan de start van Gent-Wevelgem zou kunnen verschijnen, achtte het team het verstandiger dat hij aan de kant blijft. Door zijn kniepijn worden hem weinig kansen toegedicht voor het podium. Voor de Belg ligt de focus op zijn voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Mogelijk gebruikt hij Dwars door Vlaanderen om zijn herstel te testen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Krakowic 30 maart 2019 om 09:10

Als hij over hetzelfe herstelvermogen beschikt als Mathieu, dan hoeven we ons geen zorgen te maken. Laten we het hopen, coureur die ik er altijd graag bij zie in de finales.

0
Viktrodriguez 30 maart 2019 om 09:15

Ik ben vooral blij voor Sep Vanmarcke dat de schade meevalt, maar hij is wel weer uitgeschakeld voor de overwinning door een tuimelperte. Het is niet eens de eerste keer in een grote wedstrijd dit seizoen dat hij valt op momenten dat de rest dat niet doet (Tirreno). Op die manier gaat die grote overwinning er nooit komen.

0
Sagan=hulk 30 maart 2019 om 09:29

Voor Sep lijkt het me over en voorbij dit voorjaar. Het niveau van Bettiol gaat hij zeker niet meer halen. Enkel in Roubaix zie ik hem nog in staat om iets te betekenen, maar dan zal hij wel opnieuw vallen of een tactische fout maken.

0
Jori 30 maart 2019 om 11:49

Roubaix? Over de vervelendste kasseien kletteren, terwijl je gekneusde ribben hebt en elke minischok al pijn doet? Sep gaat het zeker doen, maar qua resultaten is zeker het voorjaar al voorbij, sneu genoeg.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2019 om 15:22

Hup Sep !

Wordt niks verwacht meer dus alles mooi meegenomen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone