Gesink: “Superslot aan het seizoen breien”

vrijdag 10 september 2010 om 11:36

Robert Gesink wil de resterende weken van het wielerseizoen vlammen, zo als hij zegt op de website van De Telegraaf. ”Hopelijk kan ik een superslot aan het seizoen breien en goed de winter ingaan”, aldus de Achterhoeker.

Gesink bevindt zich op dit moment in Canada, waar morgen in Quebec de ProTour-koers Grand Prix Cycliste van start gaat. De 24-jarige coureur van Rabobank heeft er net een maand zonder wedstrijden opzitten, daar de Clásica San Sebastián zijn laatste wedstrijd was.

Gesink heeft in de tussentijd ‘vakantie’ gevierd in de Verenigde Staten. Van vakantie was echter geen sprake, de Varssevelder trainde 6 uren op een dag, soms bij temperaturen van boven de 45 graden Celsius. ”Langer dan twee dagen zonder te rijden kan ik niet”, zo biedt Gesink half en half zijn excuses aan.

Al vroeg werd bekend dat Gesink de wereldkampioenschappen zou overslaan dit jaar. Gesink verklaart: ”Er is vrij vroeg contact geweest met de bondscoach. Het is een samenloop van omstandigheden: twee keer een hele dag in het vliegtuig (Eerst van Canada naar Europa, vervolgens van Europa naar Australië), de beperkte voorbereiding voor mij met twee koersen in Canada, een parcours waarover de meningen zijn verdeeld. Als ik afga op de mensen die het hebben geïnspecteerd, wordt het lastig om de sprinters er af te rijden. Dus is het problematisch voor mij een goede uitslag te rijden.”

Vorig jaar eindigde Gesink nog 6de in de Ronde van Lombardije achter Johnny Hoogerland. Een week eerder won hij toen op Italiaanse bodem de semi-klassieker Giro del Emilia. Die vorm wil hij dit jaar weer oppakken: ”Zeker. Als de rest van de concurrenten nog net last heeft van een jetlag van de reis naar Australië speelt het zeker niet in mijn nadeel. Afzeggen voor het WK was echt een dilemma. Sinds Verona (2004) heb ik alle edities gereden. Het blijft schitterend om voor je land uit te komen. Wanneer de race straks begint, zal het geen prettig gevoel geven”.

Vanaf nu wordt het voor Gesink dus vlammen richting de Ronde van Lombardije. ”Hier in Canada zal duidelijk worden hoe ik ervoor sta. Hopelijk kan ik een superslot aan het seizoen breien en goed de winter ingaan”, zo besluit Gesink.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone