Gesink en Mollema tevreden met Vuelta-parcours

vrijdag 13 januari 2012 om 15:13

foto: Sirotti

Robert Gesink en Bauke Mollema zijn te spreken over het parcours van de Vuelta a España. Beide renners uit de Rabobank-ploeg overwegen dit najaar deel te nemen aan de Ronde van Spanje.

“Het is een lastig parcours met weinig tijdritkilometers en veel ritten met steile laatste kilometers,” vertelde Gesink tegen de NOS. “Normaal gesproken is de Vuelta een ideale voorbereiding op het WK, maar dat is misschien dit jaar niet voor elke renner zo. Voor mij is dat als klimmer niet zo’n probleem, en in Nederland zijn er nog meer renners die van bergop rijden houden.”

Ook Mollema kan het parcours van de Vuelta bekoren. De Groninger werd de voorbije Vuelta vierde, maar weet nog niet zeker of hij er dit jaar aan de start staat. “Er zijn meer aankomsten bergop dan vorig jaar. Dat is mij altijd goed bevallen. Ik denk dat deelname volgend jaar weer een optie is,” aldus Mollema. “Ik weet echter niet zeker of ik de Vuelta ga rijden. Dat wordt pas later in het seizoen beslist. Maar ik wil hem zeker rijden. Zeker met dit parcours. Maar je moet kijken hoe het dit seizoen gaat.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone