Geschorste Alarcón: “Ik wil mijn onschuld bewijzen”

dinsdag 22 oktober 2019 om 15:19
Geschorste Alarcón: “Ik wil mijn onschuld bewijzen”

foto: Cor Vos

Raúl Alarcón ontkent met klem dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan dopinggebruik. Gisteren werd bekend dat de UCI de wielrenner voorlopig heeft geschorst, aangezien Alarcón wordt verdacht van het gebruik van verboden methodes en/of het gebruik van verboden middelen. “Ik zal mijn onschuld bewijzen”, zo laat hij weten via Facebook.

In mei van dit jaar werd door Portugese media al melding gemaakt van abnormale waardes in het biologische paspoort van Alarcón. “Het is allemaal een leugen, ik deed niets verkeerd. Ik nam al contact op met het Spaanse antidopingagentschap en daar zei men dat er geen onderzoek tegen me loopt”, zo was de reactie van de 33-jarige renner van W52-FC Porto.

De dubbele winnaar van de Volta a Portugal is vijf maanden later alsnog (voorlopig) geschorst, zo blijkt uit recente documenten van de internationale wielerunie. “De UCI liet maandagochtend weten dat ik voorlopig ben geschorst”, aldus Alarcón. “Ik heb echter medisch bewijs dat er geen sprake is van schending van de anti-dopingregels.”

“Ik zal in het aankomende proces dan ook proberen aan te tonen dat ik onschuldig ben en geen enkele regel heb overtreden”, is Alarcón stellig. De Spanjaard was de voorbije jaren erg succesvol in dienst van het Portugese W52-FC Porto. Zo won hij niet alleen de Volta a Portugal, maar was hij ook de beste in de Vuelta Asturias, voor niemand minder dan Nairo Quintana.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Chris Van Uden 22 oktober 2019 om 15:44

Die zag iedereen wel aankomen denk ik..

0
west 22 oktober 2019 om 16:05

Hij had ook net zo goed, net als die David van Eerd van de week, van de aardbodem kunnen verdwijnen en bij wijze van spreken, anomiem bij zijn neef in de schoenwinkel gaan werken.
Want dat bewijs van hem kan nog zo sterk zijn en hij kan knetteronschuldig zijn, ik denk dat 90% van de volgers hem ondanks alle feiten die hij op tafel legt en zijn onschuld bewijzen, hem toch nooit geloven.
Wat, off-topic, overigens een treurige staat van onze samenleving is.

0
Chris Van Uden 22 oktober 2019 om 16:39

Nou als hij echt sterk bewijs van zijn onschuld heeft, wil ik dat echt wel lezen. En als het echt zo sterk is dat het zijn onschuld bewijst, wil ik dat nog geloven ook.

0
Cyclinglife 22 oktober 2019 om 16:19

“Ik heb echter medisch bewijs dat er geen sprake is van schending van de anti-dopingregels.”
In ieder geval, heeft hij de moeite genomen om het te beargumenteren. En heeft hij een unieke reden gevonden waarom hij onschuldig is. :)

0
Pietspeed 23 oktober 2019 om 00:16

Wellicht gereden met medisch attest, net zo als de meeste renners tegenwoordig in de context van marginal gains. What’s New? Alleen de kleine poppetjes moeten hangen, en kunnen zich ook moeilijk verweren. Kost bakken met geld. Froome En Sky hadden dat wel, en daar is vlg mij nog steeds geen finale duidelijkheid.
Lekkurrr scoren zo voor UCI

0
dikkechaap 22 oktober 2019 om 16:32

Toch ergens een geruststelling dat dit soort figuren uiteindelijk gepakt worden, al heeft het lang geduurd.

0
Panache 22 oktober 2019 om 16:55

https://www.ojogo.pt/modalidades/ciclismo/noticias/controlo-que-suspendeu-raul-alarcon-foi-uma-semana-depois-do-seu-acidente–11431271.html
Vertaling: “Het was een verrassende dopingcontrole eind juni, toen Raúl Alarcón thuis aan het herstellen was van het ernstige ongeval dat hij had opgelopen tijdens de Abimota Grand Prix, waardoor de International Cyclist Union (UCI) de toernooiwinnaars van 2017 en 2018 schorste. Het feit dat Raúl Alarcón met medicijnen was behandeld en ook zijn bloedwaarden had veranderd als gevolg van een botsing met een auto, die zijn sleutelbeen en enkele ribben brak – werd gedwongen tot een chirurgische ingreep – doet de W52-FC Porto geloven dat De verdediging die hij zal presenteren, via een advocaat en op basis van de verslagen en verklaringen van de arts die hem opereerde, zal de 33-jarige Valenciaan wissen. Het is nog niet bekend, omdat de door de UCI vrijgegeven informatie onnauwkeurig is, of het probleem verband houdt met anomalieën met geneesmiddelen of biologische paspoorten. Deze laatste mogelijkheid is ernstiger omdat het eerdere overtredingen impliceert en een opschorting van vier jaar kan betekenen als Alarcón schuldig wordt bevonden.”

0
Verweggistan 22 oktober 2019 om 17:24

Of: Vergeten mij te doperen omdat ik in de kreukels lag, dus nu zijn alle waardes ineens lager als normaal.

0
west 22 oktober 2019 om 19:20

Of gewoon na de operatie een paar weken Fraxiparine in zn pens moeten spuiten…

0
dikkechaap 23 oktober 2019 om 10:27

Of: ik dacht nooit dat ze me tijdens mijn herstelperiode zouden testen. Ik moest bovendien thuis blijven, dus kon niet sjoemelen met mijn where-abouts.

0
Pizzi 22 oktober 2019 om 17:01

Succes knul!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone