Geschke breekt ook ribben bij val in Ronde van Catalonië

woensdag 3 april 2019 om 08:23
Geschke breekt ook ribben bij val in Ronde van Catalonië

Geschke naast kopman Van Avermaet - foto: Cor Vos

Goed en slecht nieuws voor CCC-renner Simon Geschke. De Duitser werd gisteren met succes aan zijn sleutelbeen, maar een röntgenfoto liet zien dat Geschke ook vier ribben heeft gebroken. De onfortuinlijke renner maakte dit bekend op Twitter.

Geschke was een van de renners die betrokken was bij de zware valpartij in de slotrit van de Ronde van Catalonië. Naast de 33-jarige Duitser gingen ook Warren Barguil, Romain Bardet, Tony Gallopin en Marc Soler tegen het asfalt.

Voor Geschke is het al de tweede keer dit seizoen dat hij in de lappenmand ligt. In de Ronde van Murcia brak hij zijn elleboog bij een val. In de Ronde van Catalonië maakte hij zijn rentree. Het is nog onbekend wat de eerstvolgende koers wordt voor Geschke.

https://www.instagram.com/p/BvtVXvcHgus/

Dit artikel delen:

7 Reacties

Secondant 3 april 2019 om 08:54

Zonde, sympathieke gozer. Hoop dat hij snel terug keert.

0
Wheely 3 april 2019 om 09:08

Wat is precies het goede nieuws?

0
AnderJ 3 april 2019 om 09:40

@redactie: na het “met succes aan zijn sleutelbeen” mist het woord geopereerd. Daarmee is ook meteen duidelijk wat het goede nieuws is waar jullie aan refereren (het succes van de operatie). Lijkt me overigens vooral een geval van meer slecht nieuws…

0
Sunrider 3 april 2019 om 10:36

Niet alleen schijnen er meer renners te vallen, ook de kwetsuren zijn ingrijpender. Een renner per team minder helpt hier ook niet tegen dus. Op naar 20 Worldtourteams, dat zal helpen?

0
Scott Sunderland 3 april 2019 om 12:28

Ik zou geen wielrenner willen zijn tegenwoordig. De hoeveelheid serieuze valpartijen met botbreuken en / of erger is eng groot. Zo’n jongen als Kelderman bijvoorbeeld. Wanneer gaat hij zeggen “genoeg is genoeg” ?

0
Polleke 3 april 2019 om 12:40

Ben er op beginnen letten en er is dit seizoen nauwelijks een wedstrijd geweest zonder dat iemand in de lappenmand gesukkeld is…kwalijke trend van de laatste jaren is daarmee doorgetrokken…

0
S. Morgenstern 3 april 2019 om 12:43

Dat is niet anders geweest voor je er op ging letten..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone