Gerrans kopman bij Orica-GreenEDGE voor Luik-Bastenaken-Luik

donderdag 23 april 2015 om 13:19
Gerrans kopman bij Orica-GreenEDGE voor Luik-Bastenaken-Luik

Simon Gerrans zal aankomende zondag zijn titel verdedigen in Luik-Bastenaken-Luik. De Australier won vorig jaar het sluitstuk van het klassieke voorjaar en zal in de editie van 2015 opnieuw worden uitgespeeld als kopman door zijn ploeg Orica-GreenEDGE. “Daar opnieuw de titel winnen, is een hele uitdaging”, zegt ploegleider Matt White op de website van de Australische formatie.

White doelt met die uitspraak onder meer op de blessure die zijn kopman voor ‘La Doyenne’. Gerrans brak in december 2014 zijn sleutelbeen. Na een periode van herstel maakte hij zijn rentree in Strade Bianche (7 maart). Die wedstrijd moest Gerrans verlaten na een val. Een gebroken elleboog zou hem wederom wekenlang uit competitie houden. Afgelopen zondag stapte de 34-jarige renner voor het eerst dit jaar weer op de fiets in een eendagswedstrijd op WorldTour-niveau. Gerrans eindigde in Limburg als 70ste tijdens de Amstel Gold Race.

Toch verwacht White dat zijn ploeg in Luik er in de volle breedte weer zal staan: “Luik is de lastigste klimklassieker, maar we zullen competitief zijn en hebben verschillende ijzers in het vuur. Jongens als Michael Albasini, Simon Yates en Simon Gerrans zullen zeker meespelen om de overwinning.” Naast de Australische troeven zal ook Pieter Weening namens Orica-GreenEDGE aan het vertrek staan in Luik.  Jens Mouris doet niet mee, hij zal de dag erna wel van de partij zijn in de Ronde van Romandië.

Selectie Orica-GreenEDGE voor Luik-Bastenaken-Luik 2015:
flag-ch Michael Albasini
flag-co Esteban Chaves
flag-au Simon Clarke
flag-au Luke Durbridge
flag-au Simon Gerrans
flag-za Daryl Impey
flag-nl Pieter Weening
flag-gb Simon Yates

Dit artikel delen:

14 Reacties

jansen8888 23 april 2015 om 13:22

"Afgelopen zondag stapte hij in Limburg weer voor het eerst op de fiets en eindigde als 70ste in de Amstel Gold Race"

Ik kan het mis hebben, maar hervatte hij het seizoen niet in Roja?

edit redactie: Roja en daarna Baskenland zelfs. De Gold Race was zijn eerste klassieker van het seizoen, dat kwam echter niet heel duidelijk over. De zin is derhalve aangepast, thnxs!

maastrichtmandarijn 23 april 2015 om 13:27

@redactie
Leuk om te zien dat Daryl Impey uit Saudi Arabië komt ;)

krypton 23 april 2015 om 13:27

Impey is vast de eerste Saudi-Arabische renner in een grote klassieker ;)

BenderBeach 23 april 2015 om 13:34

@maastrichtmandarijn & krypton sa en za maken een groot verschil ;) Fixed inmiddels!

fringale 23 april 2015 om 13:41

Geen Matthews ?

fringale 23 april 2015 om 13:41

Wel Stybar, las ik net…zij het dan bij Etixx natuurlijk.

biazzi 23 april 2015 om 14:01

Ik zou Albasini kopman maken ze

RichardVT 23 april 2015 om 14:40

Albasini zou toch de logische kopman moeten zijn. Hij bewees gisteren dat de vorm wel goed is en moet dit toch kunnen. Daarnaast zullen Clarke en Weening hem perfect afleveren aan de voet van iedere klim. Voor Yates is dit nog net iets te lang en te zwaar denk ik (ook al was hij geweldig in Baskenland) en ik geloof niet dat Gerrans in een week tijd zijn vorm van vorig jaar terug heeft. Sterke ploeg in de breedte, maar waarschijnlijk geen overwinning.

Jungle Man 23 april 2015 om 15:25

Als er weer niet echt gekoerst wordt en een grote groep begint aan de laatste klim in Ans heeft Gerrans gewoon weer kans. Hij is per slot van rekening een lepe renner. Eerlijk gezegd hoop ik Gerrans in LBL geen meter op kop te zien rijden, waarmee ik bedoel de laatste 10 meter van de race, daarvoor rijdt ie nl. bijna nooit een meter op kop.

escapados 23 april 2015 om 15:35

Lijkt me niet dat Gerrans een rol van betekenis gaat spelen, je hebt toch wel wat langer nodig om op niveau te komen van de rest. Onzichtbaar in Baskenland en AGR, maar toch leuk dat ze de titelverdediger als kopman aanwijzen.

Wigerio 23 april 2015 om 15:48

Ik weet niet waarom Albasini op basis van gister kopman zou moeten zijn. In de Waalse Pijl reed hij 6 keer top 10 en werd hij al eens 2e en 3e. In LBL is zijn beste prestatie een 51e stek. De muur van Huy ligt hem gewoon goed, betekent niet dat hij dit ook maar gewoon moet kunnen.

Rosanero 23 april 2015 om 16:18

@Jungle Man zoals jij moeten er meer zijn. Zelden zoveel koerskennis in één post gelezen. Hulde _O_ _O_

hildeke 23 april 2015 om 16:41

Albasini is de man in vorm, maar Gerrans mag me verrassen.

clarylucky 23 april 2015 om 17:17

Jammer dat Matthews er niet bij is, hij maakte volgens mij wel kans

Headlines

Materiaalzone

Populair