Geraint Thomas verliest twee minuten: “Tour winnen wordt nu wel echt moeilijk”

woensdag 20 juli 2022 om 19:06
Geraint Thomas verliest twee minuten: “Tour winnen wordt nu wel echt moeilijk”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas kon in rit 17 van de Tour de France zijn wagonnetje niet aanhaken bij Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. De renner van INEOS Grenadiers kwam uiteindelijk als vierde over de streep, op meer dan twee minuten van ritwinnaar Pogacar. “Ik had niet verwacht dat de mannen van UAE Emirates zo dominant gingen rijden vandaag.”

“Ik voelde me wel oké vandaag, maar wel niet zo goed als eerder deze Tour de France”, vertelde de Brit na afloop in het flashinterview. Thomas moest tijdens het klimmen de rol lossen door het strakke tempo van Brandon McNulty, die zeer lang het tempo bepaalde. “Ik had zeker niet verwacht dat hij zo lang zou meekunnen.”

Dankzij het nieuwe tijdsverlies van de 36-jarige Welshman volgt hij nu op bijna vijf minuten in het algemeen klassement. “Ik kon het verschil met de groep voor mij redelijk constant houden, maar heb uiteindelijk toch wat tijd verloren. De Tour winnen zal wel echt moeilijk worden, het podium is nu het doel.”

“Het voelde beter om mijn eigen tempo te kiezen en niet helemaal in het rood te gaan. Ik besloot dan ook om te wachten op de groep achter ons.” Die keuze was de juiste, gaf Thomas aan. “Op die manier kon ik vervolgens een strak tempo blijven rijden tot aan de top van de slotklim.”

De ex-winnaar van de Tour de France was onder de indruk van het ploegwerk van UAE Emirates, die nog maar met vier renners in koers zijn. “Dat ze zo dominant gingen rijden vandaag, had ik niet gedacht. Zeker Mikkel Bjerg was echt indrukwekkend vandaag. Hij heeft me echt doen afzien”, lachte de Brit.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Poeksel 20 juli 2022 om 19:14

Vandaag was een goede dag voor Thomas, lijkt me. Op iedereen behalve de top twee tijd gewonnen. Met een podiumplek is hij ongetwijfeld tevreden.

0
Jens claeys 20 juli 2022 om 19:21

Best of derest , chapeau G , podium! Lijkt nu al 100% binnen, morgen overleven. En tijdrit is hij de betere van de andere voor plaats 3

0
Gijsbert Van Beers 20 juli 2022 om 19:23

Best of the rest. Constant op een heel goed niveau, maar gewoon een klapje slechter dan Pogi en Vingegaard.

Overigens voor mij wel verrassend dat hij dit niveau aantikt en ook nog eens 3 weken weet vast te houden. Ik had eerder meer verwacht van Vlasov, Martinez. Zwitserland was dus geen uitschieter maar een indicatie dat hij gewoon weer op niveau is.

0
Marlin 20 juli 2022 om 20:51

Thomas heeft duidelijk zijn beste vorm te pakken sinds zijn Tourzege en tweede plaats het jaar nadien. Het verschil is dat Thomas ondertussen 36 jaar oud is.

0
Lalsacien 20 juli 2022 om 21:01

@Marlin Bravo, een positief bericht. Dat er vele mogen volgen.

0
jv88 20 juli 2022 om 19:29

Nou Thomas als je niks probeert win je ook niks. Geen ploeg zo sterk maar zo passief als die van jou. Tuurlijk wordt er aangevallen. Maar echt alles of niks hebben jullie en jij nooit durven spelen. Nooit gereden om te winnen maar op p 3 te behouden.

0
Murcia 20 juli 2022 om 19:38

Dit dus, je kan afwachten tot de andere twee je overboord gooien of eens met een Yates of Pidcock iets proberen maar INEOS doet helemaal niks. Elke dag worden Martinez, van Baarle en Castroviejo als kanonnenvoer naar de slachtbank geleid voor helemaal niks, nada, niente. De rijkste ploeg tamelijk onwaardig.

0
Jens claeys 20 juli 2022 om 19:43

Alles of niets? Podium op spel zetten lijkt me niet nodig.. Morgen mss wel eens op kop sleuren met ineos zoals uae vandaag ipv mannen kansloos vooruit te sturen

0
Shinzawai 20 juli 2022 om 19:54

Het lijkt me best logisch dat Ineos voor het hoogst haalbare doel gaat. Vingegaard en Pogacar zijn veel te sterk, dus podium is dan gewoon een topprestatie voor deze mannen.

0
Gijsbert Van Beers 20 juli 2022 om 20:00

Te kort door de bocht. Hij staat te dicht om ruimte te krijgen zoals een Meintjes of Vlasov. Of Pidcock.

En op het moment dat je zou willen moet je ook kunnen. En moet hij dan een kansloze aanval doen zoals Bardet vandaag? Of moet je gewoon eieren voor je geld kiezen? Ik denk dat het laatste dan gewoon de beste optie is.

0
oscarfreirefan 20 juli 2022 om 20:25

Tja uiteindelijk kun je een ‘sterke’ ploeg hebben maar zelfs als collectief zijn ze individueel te zwak om hier iets tegen te doen. Wij als zetelwielrenners kunnen wel willen dat ze meer aanvallen e.d. maar de benen spreken altijd de waarheid. Dat Yates als eerste lost zegt ook dat ie niet zo sterk is als dat jouw comment doet vermoeden…

0
Jacco van Stierop 20 juli 2022 om 20:03

Als het doel het winnen van de Tour was heeft hij die ambitie tijdens de koers heel goed verborgen weten te houden. Het getuigt in ieder geval niet van enige realiteitszin. Vond hem overigens vandaag nog redelijk koersen. Ja, hij is een taaie, maar verder is het zeer armoedig wat hij laat zien.

0
vevie 20 juli 2022 om 20:27

Zijn interviews zijn de hele Tour al ronduit verbazingwekkend. Delusional, zouden Engelstaligen zeggen. Hoe kun je al meerdere keren spreken over winnen, als je nooit hebt aangevallen? Nooit initiatief hebt genomen en zelfs wat heb geprobeerd? Ik denk idd ook dat de realiteit de man ontgaan is deze Tour en hij in een sciencefictionfilm speelt. Een slechte. Met een voortkabbelend verhaal, zonder ooit enige opwinding of spanning.

0
xistnc 20 juli 2022 om 21:42

Thomas is nooit een aanvaller geweest. Zijn Tourzeges tot dusver dankt hij mede aan de periode dat Sky/Ineos op bepaalde gebieden nog wat voor lag ten opzichte van de andere ploegen. De marginal gains, die toch wat minder marginal bleken. Tijdritje, paar sprintjes voor kleine tijdverschilletjes en boni – en verder aanklampen.

Eigenlijk is zijn prestatie van dit jaar des te knapper. Al vraag ik me af of het niveau in de breedte achter Vingegaard en Pogacar misschien niet al te hoog is.

0
zacht 20 juli 2022 om 21:41

De dominantie van UAE was wat onverwacht inderdaad, en pakte ook niet lekker uit. McNulty was de beste knecht voor Vingegaard vandaag, morgen zal Pogi iets anders moeten verzinnen.

0
de wegkijkers 20 juli 2022 om 22:05

Die gaat vol in de aanval en rijd zich kapot .vinnie staat morgen 3.22 voor

0
VerstandOpNul 20 juli 2022 om 21:42

Ik heb werkelijk geen moment het idee gehad dat Thomas kans maakte om te winnen.

0
poekie 20 juli 2022 om 21:52

iNEEos,de hele TOUR nog gene ene donder van gezien. Wel knap dat Thomas op zijn leeftijd nog dit niveau aantikt ! Chapeau….

0
de wegkijkers 20 juli 2022 om 22:04

Ineos kan op dit moment niet beter Thomas is dolblij met 3e plek

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone